Köy Cemiyetlerinin "Master Şef"İ Hayriye Abla - Son Dakika
Yerel

Köy Cemiyetlerinin "Master Şef"İ Hayriye Abla

Çanakkale ile Ayvacık, Ezine ve Bozcaada ilçelerinde düğün, sünnet ve mevlit cemiyetlerinin bazılarında yemekleri, çevresinde "master şef" olarak tanınan Hayriye Gedikli yapıyor Gedikli: "Yemek yaparken olduğum mekanı bile şaşırabiliyorum.

23.10.2014 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık ilçesi Kösedere köyünde yaşayan Hayriye Gedikli, bölgedeki düğün, sünnet, mevlit gibi cemiyetlerde binlerce kişi için hazırladığı yemeklerle "master şef" olarak tanınıyor.

Gedikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Kösedere ve çevresinde gerçekleştirilen cemiyetlerde yemekleri hazırladığını söyledi.

Kimi zaman bahçe işleriyle uğraştığını belirten Gedikli, yemek hazırlama taleplerini en geç bir ay öncesinden aldığını dile getirdi.

Yemek pişirirken değil, servis ve bulaşık yıkama sırasında yardımcıları olduğunu bildiren Gedikli, "Yardımcılarıma 150-200 lira yevmiye veriyorum. Bir-iki saatliğine yardım edenlere ise ellişer lira ödüyorum" dedi.

Yardımcılarının, eşi ve oğlu dahil 5 kişi olduğu bilgisini veren Gedikli, Çanakkale ile Ezine ve Bozcaada ilçelerine de gittiğini anlattı.

Gedikli, yemek yapmaktan büyük haz duyduğunu ve çevresinde "master şef" olarak tanındığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yemek yaparken olduğum mekanı bile şaşırabiliyorum. İşimiz çok yoğun olduğu için kendimi kaybettiğim günler oluyor. 'Eline sağlık Hayriye Abla' diyenlere, 'Hoş geldiniz, afiyet olsun' diyorum ama karşımdaki insanı tanıyamayacak kadar kendimi işe veriyorum. Bu işi yaparken insanlarla iyi olmak gerekiyor. Yemek yapmaya gittiğim yerlerde, 'Hayriye Abla, senden çok memnum kaldım. Sen benden şu kadar para istedin ama ben sana biraz fazla para vermek istiyorum' denildiği an daha çok memnum oluyorum."

Temizlik ve hijyen

Temizlik ve hijyenin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Gedikli, yemek yapmaya gitmeden önce bütün malzemelerini tek tek yıkadığını belirtti.

Malzemelerinin temizliğinden her zaman emin olduğuna değinen Gedikli, şunları kaydetti:

"Yemekleri kesinlikle kömür üzerinde pişiriyoruz. Kara kömür ve mangal kömürü kullanırım. Pişirdiğim yemeklerin hepsi kömürde piştiği için de tatlı oluyor. Tüpte kaynatıp daha sonra kömür ateşinin üzerine koyma değil, sadece kömür ateşinin üzerinde pişiyor yemeklerimiz. Erken saatlerde kömür ateşinde pişmeye başlayan yemekler, servis saatine kadar adeta bir çay gibi demleniyor. Daha sonra servise çıkıyor. Bir tepsiye 12 çeşit yemek bile koyabiliyoruz. Musakka, patates, orman kebabı, nohut, kuru fasulye, etli veya etsiz yemekler, salata, çorba, cacık ve tatlısına varana kadar hepsini bir tepside servis yapabilirim." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köy Cemiyetlerinin 'Master Şef'İ Hayriye Abla - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement