Köy Çocukları Uçurtma Sörfü ile Tanıştı - Son Dakika
Yerel

Köy Çocukları Uçurtma Sörfü ile Tanıştı

Köy Çocukları Uçurtma Sörfü ile Tanıştı

Muğla'da su sporlarına ulaşma imkanı bulamayan köy okullarındaki çocuklar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında milli sörfçülerden eğitim alarak uçurtma sörfü ile tanışma fırsatı buldu Köy okullarından öğretmenleri ile gelen 70 öğrenci, uçurtma sörfü eğitimin ardından karada ve denizde ilk kez sörf yapmanın heyecanını yaşadı.

23.04.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DURMUŞ GENÇ - Muğla'da su sporlarına ulaşma imkanı bulamayan köy okullarındaki çocuklara uçurtma sörfü yaptırıldı.

Rüzgarla yapılabilen su sporlarına elverişli doğasıyla yerli ve yabancı sporcuların tercih ettiği Ula ilçesine bağlı "Sakin kent" unvanına sahip Akyaka Mahallesi, bu kez köy okullarından gelen öğrencilere eğitim amaçlı ev sahipliği yapıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile İş Bankası Maximum Kart sponsorluğunda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Gökova'daki eğitim okullarının da desteğiyle belirlenen köy çocukları, Akyaka Mahallesindeki "Uçurtma Sörfü" sahilinde milli sörfçüler Merve Ceylan ve Salih Alexandır Çakır'ın arasında bulunduğu uzman eğiticilerden eğitim alıyor.

Usta eğiticilerden karada aldıkları uçurtma eğitimi tamamlayan çocuklar, daha sonra sörf tahtasının üzerinde denize girerek eğitimlerine devam ediyor.

Zaman zaman rüzgarın yön değiştirmesiyle uçurtmaları tutmakta zorlanan öğrenciler, eğiticilerden aldıkları destekle sörf yapmanın tadını çıkarıyor.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçapınar sahilinde uçurma sörfü eğitimi veren 7 okul bulunduğunu, burada isteyenlere eğitim verildiğini söyledi.

Proje kapsamında köy ve mahallelerde uçurtma sörfüyle tanışma imkanı bulunmayan öğrencilere eğitim verileceğini belirten Yılmaz, "Köy ve mahallelerimizdeki öğrencilerimize yönelik sosyal proje hazırladık. Bu spor ilçemizde yapıldığı için sörf okulları ile görüşerek öğrencileri ücretsiz eğitmelerini istedik. Her okul 10 öğrenciyi eğitecek. Böylece 70 öğrenci uçurtma sörfü eğitimi alacak" dedi.

Sörf okullarında eğitim verilecek öğrencilerden yeteneklilerin belirleneceğine dikkati çeken Yılmaz, başarı gösteren çocukların müsabakalara katılması için hazırlanabileceğini kaydetti.

Çocukların birçoğu denizle ilk kez tanıştı

Milli Sörfçü Çakır, ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle 12 yaşında başladığı sporda Türkiye ve yurt dışında birçok yarışmaya katıldığını, Türkiye şampiyonlukları dahil çok sayıda derece elde ettiğini söyledi.

Yarışmaların dışında 14 yıllık eğitmenlik kariyerinde yerli ve yabancı birçok kişinin bu sporla tanışmasını sağladığını ifade eden Çakır, "Bugün de daha farklı bir heyecan yaşıyorum. Köy okullarında uçurtma sporuna ulaşma imkanı bulamayan öğrencilere hem bu sporu sevdiriyor hem de gelecekte Türkiye ve dünya şampiyonu çıkarmak için eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Çakır, uçurtma sörfü eğitimi için gelen öğrencilerin birçoğunun denizle ilk defa tanıştığını, yetenekli çocukların şampiyonlara hazırlanmaları için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Hedef, çocuklara "altın bilezik" kazandırmak

Sörf eğitmeni Ceylan da Akçapınar sahilinin yılın her ayı uygun rüzgar alan önemli bir bölge olduğunu vurguladı.

İş Bankası'nın sponsorluğunda uçurtma sörfüne ulaşamayan köylerdeki çocukların bu spora kazandırılması anlamında proje başlatıldığını anlatan Ceylan, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Merve Ceylan ve Salih Alexandır Çakır, Maximum kite time sporcuları olarak önümüzdeki hafta Avusturalya'ya dünya şampiyonasına gidiyor. Bölgede köydeki çocukları bu spora kazandırılarak, içlerinden yetenekli olanların Merve ve Salih gibi ülkemizi uluslararası arenada temsil etmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

Ceylan, rüzgar sörfüyle tanışan çocukların çok heyecanlandıklarını dile getirerek, "Çok hoşlarına gitti. Hedefimiz içlerinden yetenekli çocukların önce sporcu, daha sonra 'altın bilezik' dediğimiz eğitmen belgesine sahip olmalarını sağlamak. Bu işi profesyonel şekilde yaparak meslek sahibi olmalarını istiyoruz" dedi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köy Çocukları Uçurtma Sörfü ile Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement