Köy Çocuklarını "Müzik ve Spor"La Okullu Yaptı - Son Dakika
Spor

Köy Çocuklarını "Müzik ve Spor"La Okullu Yaptı

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Yasin Sepil, 50'nin üzerinde köy çocuğunu, müzik ve sporla okulu sevdirerek, eğitime kazandırdı.

04.12.2016 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS OKUR - Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Yasin Sepil, 50'nin üzerinde köy çocuğunu, müzik ve sporla okulu sevdirerek, eğitime kazandırdı.

Kent merkezine 60 kilometre mesafedeki 200 haneli mahallede görev yapan beden eğitimi öğretmeni Sepil, tüm zorluk ve imkansızlığa rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Yaklaşık iki yıl önce atandığı Soğukpınar Ortaokulu'nda öğrencilerin okula devamsızlığının yüksek oranda olduğunu tespit eden Sepil, ilk olarak okula gelmeyen öğrencileri belirleyerek evlerinde aileleriyle görüştü.

Ziyaretlerinde bazı ailelerin çocuklarını hayvanlarının bakımı için okula göndermediğini, bazı öğrencilerin ise okula ısınmadığı için derslere katılmadığını tespit eden genç öğretmen, ailelerin desteğiyle eğitime kazandırdığı öğrencileri müzik ve sporla dersleri sevdirerek, okullu yaptı.

Alışılagelmiş yaşamını geride bırakıp Erzurum'a kilometrelerce uzaklıktaki köy okulunda görev yapan eğitim fedaisi, kendi çocuklarından ve kardeşlerinden ayırt etmediği öğrencilerine hem ağabey hem de baba şefkati gösteriyor.

Bu güne kadar 50'nin üzerinde köy çocuğunu müzik ve sporla okullu yapan genç öğretmen, girdiği müzik dersinde de bağlama ve gitarla öğrencilere şarkı ve türküler seslendirerek, okulda keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.

Öğrencilere forma dağıtıp, seramoniye çıkartıyor

Genç öğretmen, beden eğitimi derslerini de alışılmışın dışında işleyerek öğrenciler için okulu vazgeçilmez kıldı.

Beden eğitimi derslerinde resmi futbol müsabakalarında uygulanan tüm kuralları uygulayan fedakar öğretmen, öğrencilere forma dağıtıyor, sahanın ortasında dizili vaziyette seramoniye çıkartıyor.

Profesyonel hakemlerin futbolculara yaklaştığı gibi saha içinde öğrencilere yaklaşan genç öğretmen, öğrencilere sarı ve kırmızı kart göstererek, sporun disiplin kurallarını da aşılıyor.

Alışık olmadığı köy şartlarında tüm zorluklara göğüs gererek öğrencilerine iyi bir gelecek sunmanın uğraşını veren fedakar öğretmenin bu özverisi, köy halkı tarafından da takdir ediliyor.

Öğrencilerin okula ve öğretmenlere olan bağlılığı arttı

Sepil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce atandığı köy okulunda öğrencilerin devamsızlığı konusunda ciddi sorunlar tespit ettiğini söyledi.

Ailelerle görüşerek öğrencilerin okula gelmeme sorunlarını konuştuğunu ifade eden Sepil, şöyle konuştu:

"50'nin üzerinde öğrenciyi okula devamlı olarak kazandırdım. Öğrencilerden müzik korosu oluşturdum. Ayrıca beden eğitimi derslerinde resmi bir futbol müsabakası nasıl oynanıyorsa, bunu kendi imkanlarımız doğrultusunda çocuklara yaşatıyorum. Öğrenciler bu şekilde farklı bir havaya giriyor. Normal saha içinde olan olayların tümünü köy sahamızda yaşıyoruz."

Severek okula gelmeye başladılar

Öğrencilerden Hasret Çimen ise Yasin öğretmenin ailesini ikna etmesiyle okula başladığını anlattı.

Spor ve müzikle okulu sevmeye başladığını ifade eden Çimen, "Okula gelmek benim için bir zevk oldu, eğlendim. Yasin öğretmene minnettarım. O deli dolu bir öğretmen ve kendisini çok seviyoruz. Bu şekil derslere daha çok odaklanıyoruz." dedi.

Öğrencilerden Yusuf Yıldız da okulu sevmediği için okula gelmediğini söyledi.

Anne ve babasının isteği doğrultusunda hayvanlara baktığını belirten Yıldız, "Yasin öğretmen annem ve babamla konuştu. Annem, babam da beni zorla okula gönderdi. Yasin hocayla top oynadık ve bana kaleci olmayı öğretti. Yasin hoca sayesinde okulda keyifli zaman geçirerek, derslerime daha iyi odaklanıyorum. Okulu derslerimi sevmeye başladım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Köy Çocuklarını 'Müzik ve Spor'La Okullu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement