Köy Ekmeği Şehirlinin Yeni Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Köy Ekmeği Şehirlinin Yeni Gözdesi

Köy Ekmeği Şehirlinin Yeni Gözdesi

Balıkesir’in Havran ilçesinde, 2 çocuk annesi Nürsel Şahin’in odun ateşinde hazırladığı ev ekmeği ilgi görüyor.

22.09.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Havran ilçesinde, 2 çocuk annesi Nürsel Şahin'in odun ateşinde hazırladığı ev ekmeği ilgi görüyor. İlçeye bağlı Kalabak köyünde 32 yıl önce başlattığı ev ekmeği üretimini şehre taşıyan Şahin'in, ekşi mayayla hazırladığı ve odun ateşiyle kızdırdığı fırında pişirdiği ekmekler Havran'ın yanı sıra, Burhaniye ve Edremit'te de satılıyor.

Havran da Nürsel Şahin, Kalabak köyünde üreterek pazarlarda sattığı taş fırın ekmekleri için Havran'da 2 adet özel fırın yaptırdı. 4 yıl öncesine kadar eşi Ramazan Şahin ile birlikte üretim yapan Nursel Hanım, eşini kaybettikten sonra işi tamamen kendisi üstlenmiş. Damadını da kendisine yardımcı yapan Nürsel Şahin, ürettiği ekmeği Burhaniye ve Edremit'te de satmaya başladı. 32 yıldır ekmek yaptığını anlatan Nürsel Şahin, işini severek yaptığını anlattı. Nürsel Şahin fırınında 8 kişiye de iş verdi.

İşini severek yaptığını anlatan Nürsel Şahin, "Biz bu ekmeği ekşi maya ile yapıyoruz. Kalabak köy ekmeğimiz tutuldu. Bakkallara marketlere ekmek dağıtıyoruz. Ben bu işi seviyorum. İşimi daha da büyütmek istiyorum. Şu anda 8 işçi çalıştırıyorum. İşçilerimin hepsi sigortalıdır. Ben işçilerimden memnunum. Onlar da benden memnun. İşimi severek yapıyorum" dedi. İvrindi'den geldiğini anlatan Kadir Bayram da," Ben har hafta Havran pazarına geliyorum. Her gelişimde de 2 ekmek alıyorum. Ekmekleri çok lezzetli" dedi. Burhaniye'den geldiğini anlatan Bedriye Çınar da," Burhaniye'den buraya kadar ekmek almaya geldim. Gerçekten ekmeği çok güzel. Çok lezzetli" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köy Ekmeği Şehirlinin Yeni Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement