Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü

Aksu Köy Enstitüsünde eğitim gören emekli öğretmen Muzaffer Koçak, köy enstitülerini anlattı.

17.04.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksu Köy Enstitüsünde eğitim gören emekli öğretmen Muzaffer Koçak, Antalya Şair, Ozan, Yazar, Tiyatro, Ressam ve Bestekarlar Kürtür Derneğinde düzenlenen söyleşide, köy enstitülerini anlattı.

72 yaşındaki emekli öğretmen Muzaffer Koçak, eğitimine Aksu Köy Enstitüsünde başladığını, 1954 yılında köy enstitülerinin kapatılmasıyla okullarının isminin Aksu İlköğretmen Okulu olarak değiştirildiğini ve okuldan 1963'te mezun olduğunu belirtti.

Köy enstitülerinin kuruluşunun 74'üncü yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Koçak, köy enstitülerinin 17 Nisan 1940'da dönemin Başbakanı İsmet İnönü'nün himayesinde, Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel tarafından kurulduğunu, resmi olarak da 1954 yılında kapatıldığını kaydetti.

Köy enstitülüleri'nin Türkiye'ye eğitimde çağ atlattığına inandığını belirten Koçak, enstitülerin dünyada herkes tarafından benimsenen bir eğitim sistemine sahip olduğunu ifade etti.

Enstitülerde öğrencilere demokratik ve karma eğitim verildiğini dile getiren Koçak, "Bu eğitim sayesinde o dönem öğrenciler çok başarılıydılar. Verilen eğitimle sağcısı da solcusu da ülkenin gelişmesi için çalışılıyordu" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement