Köy İmamı Savaşmak İçin Suriye'ye Gitti İddiası - Son Dakika
Güncel

Köy İmamı Savaşmak İçin Suriye'ye Gitti İddiası

Köy İmamı Savaşmak İçin Suriye\'ye Gitti İddiası

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesine bağlı Kaykılar Köyü'nün imamı 24 yaşındaki Tahsin Baykara, izne çıktıktan sonra kayıplara karıştı.

03.08.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesine bağlı Kaykılar Köyü'nün imamı 24 yaşındaki Tahsin Baykara, izne çıktıktan sonra kayıplara karıştı. Memleketine gitmediği öğrenilen izninin bitmesine rağmen işine de dönmeyen Baykara'nın, Suriye'de savaşmak için Özgür Suriye Ordusu'na katıldığı ileri sürüldü.

İlk görev yeri olan Bayramiç İlçesi'ne bağlı Kaykılar Köyü'ne 1 yıl önce atanan İmam Tahsin Baykara, Ramazan Ayı öncesinde köylülere, izine ayrıldığını ve memleketi Adana'ya gideceğini söyledi. 1 ay geçmesine rağmen izinden dönmeyen ve memleketine de gitmediği öğrenilen Baykara'ın savaşmak için Özgür Suriye Ordusu'na katıldığı ileri sürüldü. Kaykılar Köyü Muhtarı Halil Avcı durumu, Bayramiç Müftülüğüne bildirdi. İddialar üzerine yetkililer, Baykara'nın yerinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Baykara ile izne ayrıldığı gün Çanakkale'ye kadar birlikte gittiklerini söyleyen köyün eski muhtarı Mehmet Bilgin, "Bana izninde memleketine gideceğini söyledi. Daha sonra annesi beni arayıp, oğlunun nerede olduğunu sordu. Ben de Adana'ya memleketi gittiğini söyledim. Ancak imam Baykara'nın savaşmak için Suriye'ye gittiği konuşuluyor" dedi. Öte yandan imam Tahsin Baykara'nın Gebze'de yaşayan kız kardeşinin, daha önce birlikte görev yaptığı bir imamın eşini arayıp, kardeşinin Suriye'de eğitim kampında olduğunu ve eğitimi tamamlayınca savaşa katılacağını söylediği öğrenildi. DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Özgür Suriye Ordusu'na katıldığı ileri sürülen imam Tahsin Baykara'nın sosyal paylaşım sitesindeki profil resmine silahlı bir Özgür Suriye Ordusu askerinin fotosunu koyması dikkat çekti. Baykara, "Adana'da imamlık yapıp da Suriyeli mazlumlara içini çaba sarf etmeyen hele de genç cami görevlilerine sesleniyorum. Gidin atın lan kendinizi taş köprüden aşağı, siz ayakta dolaşan leşlersiniz' yazısını paylaştığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy İmamı Savaşmak İçin Suriye'ye Gitti İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement