Köy Okullarında Arama-kurtarma Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Köy Okullarında Arama-kurtarma Eğitimi

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekipleri, ilçeye bağlı köyden mahalleye dönüştürülen okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

21.03.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekipleri, ilçeye bağlı köyden mahalleye dönüştürülen okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Ülkü Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunda, öğrencilere deprem bilincini aşılamak, depremde yapılması ve uyulması gerekenler tatbiki olarak uygulandı.

Tatbikatta depremden korunma, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, yangın halinde neler yapılmalı ve yangına müdahalede yangın tüplerinin kullanılması, yaralıların yer tespiti ve taşınmaları konularında bilgiler uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi.

MAK lideri Aykut Şener, "Bugüne kadar yüzlerce eğitim ve tatbikat yaptık, ayrıca ekip olarak 24 saat göreve hazırız. Eğitimlerimiz aralıksız olarak sürmektedir. Okullarımızda öğrencilerin deprem konularında eğitilmelerini en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz, onların öğrenme istekleri, bizim çok daha iyi işler yapmamızı sağlamaktadır" dedi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köy Okullarında Arama-kurtarma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement