Köy Okullarını Çamurdan Kurtaracak Proje Bölge Birincisi Seçildi - Son Dakika
Yerel

Köy Okullarını Çamurdan Kurtaracak Proje Bölge Birincisi Seçildi

Köy Okullarını Çamurdan Kurtaracak Proje Bölge Birincisi Seçildi

Tokat’ta köylerindeki okullarının çamurlu ayakkabılarından kirlenmesini önlemek isteyen öğrenciler “Sil Geç” ile Engellilere yönelik “Akıllı İlaç Kutusu” projeleri bölge birincisi oldu.

04.06.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta köylerindeki okullarının çamurlu ayakkabılarından kirlenmesini önlemek isteyen öğrenciler "Sil Geç" ile Engellilere yönelik "Akıllı İlaç Kutusu" projeleri bölge birincisi oldu.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda "Bölgesel İnovasyon Yarışması ve Proje Pazarı" düzenlendi. Ana teması toplumsal hayatta yenilik olarak belirlenen etkinlik kapsamında 489 adet proje başvurusundan seçilen 79 proje yarıştı. Jüri tarafından tek tek değerlendirilen projelerde il ve bölge birincileri belirlendi. Tokat, Amasya, Samsun ve Çorum illerinden ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin katılımı ile yapılan yarışmada Tokat'tan iki proje bölge birincisi seçildi. Tokat Zile Kervansaray Ortaokulu Temiz Okulum (Sil Geç) projesi ile Tokat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Engelsizsiniz (Akıllı İlaç Kutusu) ile bölge birincisi seçildi. Ortaokul düzeyinde ise Amasya Bilim Sanat Merkezi "Hünnap bitkisinin anti bakteriyel etkisinin araştırılması ve alternatif olarak kullanılması", Amasya Gazi Ortaokulu "Akıllı Gözlük", Çorum Bilim ve Sanat Merkezi "İnovatif Kutu", Samsun Yenice Doyran Ortaokulu "Çam Yaprağı Paneli" birinci oldu. Lise düzeyinde ise Amasya EML "Güvenli Geçitler", Çorum İmam Hatip Lisesi "Ergonomik Soğutucu", Samsun Atatürk Anadolu Sağlık Lisesi "Entübasyon ve Anestezi Sonrasında Koklama Pozisyonu Yastığı" il birincisi oldu.

Yarışmada dereceye girenlere Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından ödülleri takdim edildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Okullarını Çamurdan Kurtaracak Proje Bölge Birincisi Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement