Köy Okuluna Atanan Müdür Mucize Yarattı - Son Dakika
Güncel

Köy Okuluna Atanan Müdür Mucize Yarattı

Köy Okuluna Atanan Müdür Mucize Yarattı

Şırnak'ın Silopi ilçesi Ceylan Köyü İlk ve Ortaokulu'na atanan müdür okulda adeta devrim yaptı. Merdivenleri bilgilendirici yazılarla donatıp okulu adeta koleje çevirdi.

05.11.2015 20:17  Güncelleme: 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Ceylan Köyü İlk-Ortaokulu'na eğitim yılı başında müdür olarak atandığında okulu koleje çevirme sözü veren Aydın öğretmen, sözünü tuttu.

İLÇEYE ÜÇ KÜTÜPHANE KAZANDIRDI

Köy okulunu koleje çeviren Aydın Vural, İlçeye 3 kütüphane ve 20 bin kitap kazandırdı. Aydın öğretmen, eğitime yaptığı büyük katkılar nedeniyle köy sakinlerinin beğenisini topladı.

BİLİŞİM SINIFI AÇTI

4 ayrı köyden 140 öğrencesi bulunan okulun kolej haline dönüştürülmesi için sosyal paylaşım sitesi üzerinden çağrılar yapan ve kampanyalar başlatan Aydın Vural'a çeşitli il ve kurumlardan büyük destek geldi.Okula bilişim sınıfı yaparak içerisine teleskop, mikroskop ve deney malzemeleri alınmasını sağlayan Vural, ayrıca okula hikaye, roman ve çeşitli kaynakların yer aldığı bir kütüphane kazandırdı.

GİYİSİ VE OYUNCAK TOPLADI

İlk kez teleskop gören öğrenciler, duvarlara asılı tarih ve genel kültür konusunda yardımcı bilgileri okuma fırsatı da buluyor. Okulda maddi durumu iyi olmayan ve ana sınıfında okuyan minik öğrenciler için sosyal paylaşım sitesi üzerinden temin ettiği kışlık giysi ve oyuncakları dağıtan Vural, okuldan çok başarılı öğrencilerine yetişeceğine inandığını söyledi.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Okul öğrencilerden Zeynep Kasımoğlu, İzmir ve İstanbul'daki öğrencilerden hiç bir farklarının kalmadığını belirtirken, Tamer Mungan ise, "Ben de bu sene geldim bu okula. Aydın hocayı çok seviyoruz. Bizimle basketbol oynuyor, futbol oynuyor. Aydın hoca bize çok yardımcı oluyor" dedi.

YAPTIĞI FAALİYETLER ANLATMAKLA BİTMİYOR

Vural öğretmen Silopi'de görev yaptığı 5 yıl içerisinde şu faaliyetleri gerçekleştirdi: "2011 yılında Sanat Sokağı'nda 'Televizyonu kapat kitap aç' konulu halka açık alanda kitap okuma kampanyası. 2012 yılında 500 öğrenciye giysi sağlanması, kırtasiye yardım kampanyası.
200 kişilik çok amaçlı kültür salonu ve tiyatro sahnesinin yapılması. 2013 yılında sandalye masa, raf ve 500 kitabın toplanıp modern bir kütüphanenin kurulduğu, 'Her okula bir kütüphane kampanyası' ile 'Bir yetimi de sen güldür kampanyası'.

2014 yılında okur- yazar buluşmaları, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na 5 bin kitaplı bir kütüphane yapılması. Silopi esnafının iki ay boyunca kitap okumasının sağlandığı 'Silopi okuyor kampanyası'. 2 engelliye akülü sandalye alınan 'engelleri kaldıralım' projesi, 'Silopi- Soma oyuncak kardeşliği' projesi. 2015 yılında 12 köy, 3 merkez okula toplam 8 bin kitap bağışının yapılması kampanyası." Silopi'ye 5 yılda 3 kütüphane kazandıran Aydın Vural öğretmene, sosyal paylaşım siteleri ve ülkenin dört bir yanından gönderilen kitap sayısının ise 20 bini geçtiği belirtildi.

Son Dakika Güncel Köy Okuluna Atanan Müdür Mucize Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (83)

  • OSMANLI: şehit verdiğimiz hiç bir il veya ilçeye hizmet götürmeyeceksin. götürmeyeceksin ki....anlasın vatan hainleri TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin değerini..benden kesilen ve doğuya aktarılan hiç bir hakkımı bu hainlere helal etmiyorum... 10 63 Yanıtla Once insan: Bende benden kesilen paralarla yapilan camiler icin hakkimi helal etmiyorum 0 0
  • Beşşar Essad: bu ogretmen cezayi hakediyor.milli egitim bakanina duyurulur! 8 50 Yanıtla
  • can34MHP: Yakında akp li bir ağanın oğlunu o okula müdür diye atamazlarsa yüzüme tükürün.Basına düşmesi iyi olmadı adam o kadar emek harcadı 24 29 Yanıtla Hazımsızsınıııııız, Alışacaksınııııııııııız... : Hay senin başına 49,5 ton taş düşsün hemi... (Aslında alışmasanız da olur. Alışmayın ki hep mağlup ve mutsuz olun) 0 0
  • misafir 07: müdürüm kalem kılıçtan üstündür yazdıracağına, kaleşnikoftan üstündür yazsaydınya 9 35 Yanıtla Ney: Her tür Silahtan daha uygun olurdu 0 0
  • insan : allah senden razı olsun hocam 26 0 Yanıtla
  • vatandas: helâl in var hocam 21 0 Yanıtla
  • Els: Alkışlar hocam 20 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement