Köy Okuluna Teknolojik Altyapı - Son Dakika
Yerel

Köy Okuluna Teknolojik Altyapı

Köy Okuluna Teknolojik Altyapı

Siirt’te öğretmenlik yapan Sinem Dilber Demirdiş ve bazı gönüllülerin girişimleriyle yürütülen "Şanslı Okullar Mutlu Çocuklar" projesi ile köy okulunun bir sınıfı, yapılan teknolojik altyapı ile model hale getirildi.

19.04.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te öğretmenlik yapan Sinem Dilber Demirdiş ve bazı gönüllülerin girişimleriyle yürütülen "Şanslı Okullar Mutlu Çocuklar" projesi ile köy okulunun bir sınıfı, yapılan teknolojik altyapı ile model hale getirildi.

Kurtalanlı iş adamı Numan Ünün'ün destek verdiği projenin açılış törenine katılan Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu, eğitimin kalitesinin artırılması için yürütülen projeye iş adamlarının da destek vermesini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Kurtalan ilçesi Beykent köyünde öğretmenlik yapan proje yürütücüsü Sinem Dilber Demirdiş ise, teknolojik alt yapının köy okullarında yetersiz kalması nedeniyle, gönüllü eğitimcilerle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Proje kapsamında köy okuluna akıllı sınıf uygulaması başlattıklarını belirten Demirdiş, "Bu proje, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ihtiyaçtan doğan gönüllülük temelinde yapılan bir çalışmadır. Proje, köy okullarındaki öğrencilere kişisel temizlik, kırtasiye, giyim ve diğer benzer materyallerin karşılanması için hazırlandı. Eğitimde fırsat eşitliği hedeflenerek köy okullarına yüzde 100 eğitim desteği, teknolojik araçlarla akıllı sınıf uygulaması ve değişim hareketini hedefliyor" dedi.

Demirdiş, projenin daha çok köy okuluna yayılması için iş adamlarından destek beklediğini sözlerine ekledi. Düzenlenen etkinlik, sınıfın gezilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Okuluna Teknolojik Altyapı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement