Köy Okulunun Büyük Başarısı - Son Dakika
Yerel

Köy Okulunun Büyük Başarısı

Köy Okulunun Büyük Başarısı

Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki İmrahor Ortaokulu’nun 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı mezunları, 2014 TEOG Sınavı yerleştirmelerinde önemli bir başarıya imza attılar.

08.09.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki İmrahor Ortaokulu'nun 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı mezunları, 2014 TEOG Sınavı yerleştirmelerinde önemli bir başarıya imza attılar. 19 öğrencinin mezun olduğu İmrahor Ortaokulu'nda Fen Lisesi'ne iki öğrenci yerleşti.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda köy okulları arasında İmrahor Ortaokulu tarihinde ilk defa Fen Lisesi'ne öğrenci gönderdi. Ayşegül Eken 470 puan ile okul birincisi, Fatih Kaymaz 466 puan ile okul ikincisi oldular.

Değişen sınav sisteminin başarı geleneğini değiştirmediğini söyleyen Okul Müdürü Varol Tarakcı, "Öğrencilerimiz yakaladıkları başarı ile bizleri gururlandırdı. Okul olarak sınavda 342 puan ortalamasıyla ilçenin ikinci okuluyuz" dedi. Öğrencilerden 2'sin Fen Lisesi, 4'ünün Anadolu Lisesi, 6'sının Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5'inin Endüstri Meslek Lisesi, 2'sinin Sağlık Meslek Lisesi'ne kayıt hakkı kazandığını belirten Tarakçı, "İmrahor Ortaokulu olarak öğrencilerimizi sadece okul ve sınavlarda değil, hayatın her aşamasında başarılı olmaları için çabalıyoruz. Bu doğrultuda öğrenci, veli, öğretmen arasında sürekli olarak iletişim halindeyiz. TEOG sınavındaki başarılarından dolayı bütün öğrencilerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Salih Zeki Büyükbıçak ise öğretmen, veli ve öğrenci arasındaki iyi diyaloga önem verdiklerini belirterek, Okul Aile Birliği olarak öğrencilerin sorunları ile birebir ilgilenerek eğitimdeki başarılarını arttırmak için çalıştıklarını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Okulunun Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement