Köy Yolları Avrupa Standartlarına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Köy Yolları Avrupa Standartlarına Kavuştu

Köy Yolları Avrupa Standartlarına Kavuştu

Rize'nin Pazar ilçesinde, köylerde yapılan yol genişletme ve betonlama çalışmasının faturası köylüye çıkarıldı.

06.03.2013 13:14  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Pazar İlçesi'nde, köylerde yapılan yol genişletme ve betonlama çalışmasının faturası köylüye çıkarıldı. Pazar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, ÇAYKUR'a gönderdiği yazıda üreticilerin çay cüzdanlarından 150'şer lira kesilmesini talep ederken, cüzdanlarına bağlı hesaplarında parası bulunmayan üreticilerden icra yoluyla tahsilat yapılacağı belirtildi.

Rize'nin Pazar İlçesi'nde, aralarında Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın köyü olan Subaşı Köyü'nün de yer aldığı bazı köy yollarında, 2009 yılındaki yerel seçimler öncesinde, "Köy Yolları Avrupa Standartlarına Kavuşuyor" sloganı ile genişletme ve betonlama çalışması yapıldı. Dönemin Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney'in başkanlığındaki Köylere Hizmet Götürme Birliği, köy muhtarları ile çalışma bedelinin bir kısmının vatandaşlar tarafından ödenmesi yönünde anlaşma yaptı. Ancak iddiaya göre bu anlaşmadan çok sayıda vatandaşın haberi olmadı.

HESAPTA PARASI OLMAYAN İCRA TAKİBİ

Köylere Hizmet Götürme Birliği, kısa süre önce ÇAYKUR'a yazı yazarak, yol yapımı gerçekleştirilen köylerde ikamet eden vatandaşların çay cüzdanlarının bağlı olduğu banka hesaplarından 150'şer lira kesilmesini istedi. ÇAYKUR'da bunun üzerine hesaplarında para bulunan üreticilerden 150'şer lira kesinti yapmaya başladı. Hesabında para bulunmayan üreticiler için de icra takibi başlatıldı. Şubası köyü sakinleri Pazar Kaymakamlığı'na başvurarak, kendilerinin haberi olmadan çay cüzdanlarından kesinti yapılmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çay Üreticileri Sendikası (ÇAYSEN) Genel Başkanı Recep Memişoğlu, Pazar Kaymakamlığı'nın 2009 yılı seçimleri öncesi muhtarlarla yaptığı protokolle köylülerden yol genişletme, bakım ve onarım adı altında para toplamaya başladığını kaydetti. Memişoğlu, "Bu, köylülerin rızası alınmadan, haberi olmadan toplanan bir para. Bir takım insanlar buna karşı çıkmaya başladı. Ne yazık ki muhtarlık kanunu ve kaymakamlığın yetkileri çerçevesinde bu paraların toplanmasının yasal olduğunu belirtiliyor. Bu paranın gerekirse icra yoluyla toplanabileceği yolunda duyumlar aldık. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Vatandaşın rızası ve haberi olmadan para toplanması ne hukukidir, ne de insanidir. Bunun kabul edilecek bir yanı yoktur. Bu haksızlığın giderilmesi noktasında yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor" dedi. - Rize/ Pazar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy Yolları Avrupa Standartlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement