Muğla Köyceğiz'de 10 Hektar Orman Kül Oldu - Son Dakika
Güncel

Muğla Köyceğiz'de 10 Hektar Orman Kül Oldu

Muğla Köyceğiz\'de 10 Hektar Orman Kül Oldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle 3 saatte güçlükle kontrol altına alınan orman yangınında 10 hektar alan zarar gördü.

04.08.2014 22:03  Güncelleme: 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle 3 saatte güçlükle kontrol altına alınan orman yangının 10 hektar alan zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Köyceğiz'e bağlı Döğüşbelen Mahallesi ile Sultaniye Mahallesi arasında kalan Namnam Çayı mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda bugün saat 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli 2 söndürme uçağı ve 5 helikopter ile havadan 10 arazöz ve 150 orman işçisiyle de karadan müdahale edildi.

Arazinin sarp olması nedeniyle karadan ulaşımda güçlük çekilen yangının kontrol altına alınması için havadan yoğun bir müdahale gerçekleştirildi. Helikopter ve uçaklar, Köyceğiz Gölü'nden su alarak sorti yaptı. Bölgeye Ortaca ve Dalaman'dan takviye ekipler yönlendirildi.

Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangın, yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Sabaha kadar devam edecek soğutma çalışmaları için bölgeye, çevre ilçelerin yanı sıra Antalya, Aydın ve Denizli'den de çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yangın güçlükle kontrol altına alınan yangında yaklaşık 10 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla Köyceğiz'de 10 Hektar Orman Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement