Köyceğiz'de Ayata Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz'de Ayata Festivali Başladı

Köyceğiz\'de Ayata Festivali Başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 2-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Ayata Festivali, Şamanizm ve Tangrizim inancını taşıyan yerli ve yabancı turisti buluşturdu.

04.07.2015 12:39  Güncelleme: 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde 2-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Ayata Festivali, Şamanizm ve Tangrizim inancını taşıyan yerli ve yabancı yüzlerce turisti buluşturdu.

Köyceğiz'deki Ağla Mahallesi'nde denizden 2 bin 294 yükseklikte bulunan Gökçeova Göleti'nde başlayan Ayata Festivali'ne, dünyanın birçok yerinde Şamanizm ve Tangrizim inancını taşıyan yüzlerce turist katıldı. Gökçeova Göleti çevresinde hazırlıklarını tamamlayan organizasyon şirketi, dünyanın tanınmış DJ'leri Arjuna, Blisargon Demogorgon, Caveman, Fobi, Mindsphere, Minimal Criminal, Onkel Dunkel ve Para Halu'yu festivale davet etti. Ayata Festivali, Hindistan, İran, Almanya, Amerika, Fransa, İtalya, Yunanistan, Belçika, Avusturya ve birçok ülkeden 3 bin kişinin katılımı ile başladı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Geçen yıl festivalin ardından Gökçeova Göleti'nde, ODTÜ öğrencisi Veysel Çavğan'ın (30) cesedinin bulunması üzerine bu yıl Köyceğiz Jandarma Komutanlığı, güvenlik önlemlerini arttırdı. Festival alanınına gelen konukların kimlik kontrolleri yapılırken, aramalarda yaklaşık 200 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edilirken zanlılardan 6'sı savcılıkça yapılan sorgulamaları sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1 kişi de uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan tutuklandı.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, bu yıl can güvenliğini sağlamak ve herhangibir olumsuzluk yaşanmaması için Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin gerekli önlemleri aldığını belirterek "Temennimiz festivalin huzur içinde olaysız geçmesidir" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz'de Ayata Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement