Köyceğiz'de Aynı Anda 4 Mevsim - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz'de Aynı Anda 4 Mevsim

Köyceğiz\'de Aynı Anda 4 Mevsim

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde aynı anda 4 mevsim yaşanıyor.

15.04.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde aynı anda 4 mevsim yaşanıyor. Sandras Dağı'nda kayak yapan yerli ve yabancı turistler Köyceğiz Gölü'nde yüzerken, birbirinden güzel bitki ve çiçeklerle bezenmiş dağ yollarında yürüyüş yapıp, Sultaniye Kaplıcası'nın 40 derecelik suyuna girebiliyor.

Türkiye'de denizle iç içe tek göl olan 52 kilometrelik alana sahip Köyceğiz Gölü'nden ismini alan Köyceğiz İlçesi, turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. İlçede aynı anda 4 mevsimin iklim koşullarının yaşanabildiğini vurgulayan Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı, turizmci, çevirmen ve yazar Ömer Oflaz, 18 yıldan bu yana sürdürdüğü haftasonu gezileriyle Köyceğiz'in tanınmasına katkı sağlıyor. İlçenin tarihi ve turistik açıdan önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ömer Oflaz, "Tanrı Köyceğiz'i yaratırken çok özenip, fazla zaman harcamış ki bu kadar güzel. Karlı dağları, çiçeklerle bezenmiş çevresi, muhteşem bir gölü, Yuvarlakçay, Namnam Çayı gibi akarsuları ve kanyonlarıyla dolu bir bölge Köyceğiz. 2 bin 265 metrede kayak yapılabilecek Sandras Dağı'nın eteklerine inildikçe kar altından fışkıran kardelen çiçeklerini görmek mümkün. Daha aşağılarda yaban orkideleri, limon çiçekleri, kamber ağaçlarının yeşilliği, göl çevresindeki kaplıcalar, binlerce yıllık, Likya, Karya, Roma, eski Yunan Selçuklu ve Türk kültürlerinin üst üste bindiği tarih hazinesi ile iç içe yaşanan bir bölge Köyceğiz" dedi.

ENDEMİK BİTKİ VE HAYVAN BOLLUĞU

Dünya üzerinde 1.7 milyondan fazla bitki ve hayvan türünün olduğunu belirten Oflaz "Okuduklarımıza göre 1970'ten beri dünya üzerinde bilinen türlerin yüzde 30'u yok olmuş. Köyceğiz- Dalyan ve çevresinde 700 civarında çiçekli bitki, ibreli ve eğrelti türü bulunduğu tahmin ediliyor. Havzada hemen her türden sürüngenler, memeli hayvanlar ile 180 kuş türü bulunuyor. Bunlar arasında iki önemli türü İzmir Yalıçapkını ve Alaca Yalıçapkını. Leylekler bölgedeki yerleşim alanlarının hemen hepsinde kuluçkaya yatıyor. Koruma alanlarında yaban keçileri, porsuk, kurt ve karakulak vaşakları cirit atıyor. Ölmeden önce görmeniz gereken yerlerden biri. Hani şair der ya nasıl methedeyim sevdiğim seni, arşı alaya değer gözlerin. İşte Köyceğiz de o misal" diye konuştu.

Ömer Oflaz ayrıca ülke genelinde bilinen Dalaman Çayı Raftingi, Dalyan Çamur Banyoları ve Dalyan Kaunos antik kentinin de Köyceğiz sınırları içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz'de Aynı Anda 4 Mevsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement