Köyceğiz Gölü'nün Taşması - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz Gölü'nün Taşması

Köyceğiz ilçesinde etkili olan yağışların ardından su seviyesi yükselen Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu göl kenarındaki Atatürk Bulvarı ulaşıma kapatıldı, bazı evler boşaltıldı Köyceğiz Belediye Başkanı Ceylan: "Karabatak Mahallesi'nde 7 evi tahliye ettik. Önümüzdeki günler için daha.

02.02.2015 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köyceğiz'de, yağışların ardından su seviyesi yükselen Köyceğiz Gölü'nün, ilçede etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle taşması sonucu bazı yollar ulaşıma kapatılırken, göle yakın mahallelerdeki bazı evler de boşaltıldı.

Bölgede yağışlar aralıklarla devam ederken göl kenarında bulunan bazı ev ve işletmeleri su bastı. İlçe merkezindeki Atatürk Caddesi ulaşıma kapandı.

Caddeden geçmek isteyen bazı kamyon ve tırların ise plakaları su içinde kaldı. Araç sahipleri plakalarını bulabilmek için çaba gösterdi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bir kaç gündür etkili olan lodos nedeniyle gölde ve kanallarda şişme olduğunu söyledi.

İskelelerde hasar meydana geldiğini ve göl kenarındaki işletmelerin de zarar gördüğünü belirten Ceylan, "Karabatak Mahallesi'nde 7 evi tahliye ettik. Önümüzdeki günler için daha çok endişeliyim. Yağışlar ve rüzgar böyle devam ederse bazı evleri daha boşaltacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde yağışlar şiddetini azaltır ve gölde çekilme olur" dedi.

Göl kenarında trafiğe şeritle kapatılan yolda sürücüleri uyaran belediye görevlisi Mehmet Şahin ise su dolu yolda bazı araçların ve kamyonların geçmeye çalıştığını bu nedenle plakalarını düşürdüklerini söyledi.

Su içerisinden topladıkları plakaları cadde girişine astıklarını ifade eden Şahin, "Yaklaşık 7-8 yıldır böyle yağış görmedim. Göl uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar çok taştı. Bazı evler boşaltıldı. Biz de vatandaşlarımızın dikkatli olmaları için burada bekliyoruz" diye konuştu.

İlçede göl kenarında bulunan Ekincik ve Çandır mahallelerinde de lodos nedeniyle bazı narenciye bahçeleri ve tarım arazileri sular altında kaldı, yollarda su birikintileri oluştu. Çandır Mahallesi'nde mezarlıktaki bazı kabristanların da su altında kaldığı görüldü.

Öte yandan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekiplerinin de bölgede hasar tespit çalışması yaptıkları öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köyceğiz Gölü'nün Taşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement