Köyceğiz Köprü Yıkıldı, Ulaşım Çileye Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz Köprü Yıkıldı, Ulaşım Çileye Dönüştü

Köyceğiz Köprü Yıkıldı, Ulaşım Çileye Dönüştü

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde 6 mahalle arasındaki ulaşımı sağlayan köprü, Kargıcak Deresi'ndeki ıslah çalışmaları kapsamında yıkıldı.

24.11.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde 6 mahalle arasındaki ulaşımı sağlayan köprü, Kargıcak Deresi'ndeki ıslah çalışmaları kapsamında yıkıldı. Bölgede yaşayanlar, alternatif yolun ulaşımı 15 kilometre uzatmasına tepki gösterdi. Yeni köprünün yapımı ise yaklaşık 1 ay devam edecek.

Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü, Köyceğiz Cengiz Topel Caddesi bitimindeki Delta Plajı yanında bulunan ve Köyceğiz merkezi ile Ekincik karayolunu birleştiren Kargıcak Deresi'nde ıslah çalışmasına başladı. Yenileme çalışmaları kapsamında köprünün yıkılması üzerine Köyceğiz ile Ekincik, Çandır, Döğüşbelen, Hamitköy, Sultaniye ve Zaferler Mahallelerine ulaşımda sıkıntılar yaşanmaya başladı. Çalışmadan habersiz çevre sakinleri köprü aniden yıkılınca, yol gösterici tabelalarının da olmaması nedeniyle istedikleri yerlere ulaşamadı.

Zaferler Mahallesi'nden Köyceğiz merkeze 1 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen merkeze inmek için 15 kilometre gitmek zorunda kaldığını belirten Palmiye Merkezi sahibi Dr. Ragıp Esener "Yolun aniden kapalı olduğunu görünce, derenin yanındaki set yolunu kullanmak istedim. Ama orası da yarıdan itibaren kapatılmıştı. Köprünün yapılmasına tabii ki karşı değiliz. Fakat alternatif yolla ilgili açıklayıcı bir levha konulmamış. Yağmurla birlikte buraları sel basıyor. O zaman köprüyü hiç bitiremezler. Şu anda yol uzadığı ve bu yolu da fazla bilen olmadığı için kargo bile bize ulaşmakta sıkıntı yaşıyor" dedi. Hamitköylü Haliye Yalçın ise ara bağlantı yollarının karanlık, dar ve ıssız olduğunu söyleyerek "Ya eski köprüyü yıkmadan yenisini yanına yapıp yıksalardı ya da en azından bir araç geçecek kadar yol yapsalardı. Araçları olmayan köylüler de yaya olarak veya bisiklet ve motosikletlerle geçiş yerinin olmamasını eleştiriyor" dedi.

ARALIK SONUNA KADAR KÖPRÜ BİTECEK

DSİ Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bölge yaşayanları bu derenin ıslah edilmesini uzun zamandır istiyordu. Biz de bölge halkının daha rahat ve konforlu seyahat edebilmesi ve can güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla çalışma başlatmadan önce alternatif yol üretilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazdık. Alternatif yolu belediye sağladı biz de yapıma başladık. Çevre yaşayanlarımızın güvenliği açısından son derece önemli bu yol için 1 aylık süre gerekiyor. Aralık ayı sonuna kadar köprü bitmiş olacak"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz Köprü Yıkıldı, Ulaşım Çileye Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement