Köyde 10 Çınar Ağacının Kesilmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Köyde 10 Çınar Ağacının Kesilmesine Tepki

Köyde 10 Çınar Ağacının Kesilmesine Tepki

Bursa'nın Barçın köyünde yüksek gerilim hatlarına zarar verdiği gerekçesiyle 30 yıl önce dikilen 10 çınar ağacının kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

11.07.2014 16:50  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Barçın Köyü'nde yüksek gerilim hatlarına zarar verdiği gerekçesiyle 30 yıl önce dikilen 10 çınar ağacının kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (UEDAŞ) görevlileri, Barçın Köyü girişinde yol boyunca dikili bulunan 10 çınar ağacını yüksek gerilim hatlarına zarar verdiği gerekçesiyle kökünden kesti. Çınar ağaçlarının kesilmesine Barçın Köylüleri ve Muhtar Ali Yıldız tepki gösterdi. Sabah ağaçların kesildiğini gördüğünde şoka uğradığını ve gözyaşlarını tutamadığını belirten Ali Yıldız şunları söyledi:

"Bu ağaçlar benim gençlik yıllarımda dikilmişti. Köylüler olarak ağaçlara bugüne kadar gözümüz gibi bakıyorduk. Sabah uyandığımızda ağaçları bu durumda görünce neye uğradığımızı şaşırdık. Açıkçası ben ağaçları kesilmiş görünce gözyaşlarımı tutamadım. Köylüler olarak şok içindeyiz. UEDAŞ, ağaçları 'yüksek gerilim hattına zarar veriyor' diye kimseye haber vermeden kesmiş. Muhtarlığa ağaçların kesilmesiyle ilgili bir yazı da gelmedi. Ayrıca bu ağaçlar dikilirken, burada yüksek gerilim hattı yoktu."

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Köylüler olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydeden Yıldız, "Ağaçların izin alınmadan kesilmesinin ardından hemen Orman Bölge şifliği'ne tutanak tutturduk ve Yenişehir Kaymakamlığı'na suç duyurusunda bulunduk. Köylüler olarak hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı belirtmek istiyorum" dedi. - Yenişehirbursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyde 10 Çınar Ağacının Kesilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement