Köyde Kuduz Karantinası - Son Dakika
Güncel

Köyde Kuduz Karantinası

Köyde Kuduz Karantinası

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Köylü Köyü'nde kuduz vakasına rastlanması üzerine, köy 6 ay süreyle karantinaya alındı.

04.03.2014 16:19  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıktaki Aşağışevik Köyü'de, 20 gün önce, babası 48 yaşındaki İsmail Güder ile sürülerini otlatmaktan dönen 20 yaşındaki Emre Güder'e, bir tilki saldırdı.

SÜRÜSÜNDEKİ KOYUN SALDIRDI

Şaşkına dönen gencin elindeki zincirle vurduğu tilki, bu kez sürünün başındaki çoban köpeğine saldırıp, kaçtı. Dün ise aynı köyde besicilik yapan 22 yaşındaki Hasan Yıldız'a, sürüsündeki koyunlardan biri saldırdı. Koyunun sürüdeki koçlara karşı da saldırgan tavırları olması üzerine şüphelenen Yıldız'ın durumu bildirdiği Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yetkileri, köye geldi. Ancak, köye geldiklerinde, koyunun can çekişip, öldüğü öğrenildi. Kuduz olmasından şüphelenilen koyunun başı incelenmek üzere kesilip götürüldü. Koyunun gövdesi ise kireçlenip, gömüldü.

ÖLEN İNEK TE KUDUZ ÇIKTI

Yıldız'ın koyunun öldüğü gün bu defa komşu Köylü Köyü'den kötü bir haber geldi. Besici 55 yaşındaki Rahim Özcan'ın 20 gün önce ölen ineğinin, yapılan inceleme sonucunda kuduz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Köylü Köyü'nde karantina ilan edip, 6 ay süreyle büyükbaş, 3 ay süreyle de küçükbaş hayvan giriş çıkışını yasakladı. Aşağışevik Köyü'nde ise Hasan Yıldız'ın ağılındaki koyunları ve sütünü satması yasaklandı. Bu köyde de gelecek tahlil sonuçlarına göre karantina uygulanıp, uygulanmayacağına karar verileceği bildirildi. Öte yandan, her iki köydede küçük ve büyükbaş hayvanlar ile köpeklerin aşılanmasına başlandı.

Tilkinin saldırısına uğrayan Emre Güder, babası İsmail Güder ve koyunun saldırısına uğrayan Hasan Yıldız'a Aile Sağlığı Merkezi'nde kuduz aşı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyde Kuduz Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement