Köyde Mahsur Kalan Hastanın İmdadına Yetiştiler - Son Dakika
Güncel

Köyde Mahsur Kalan Hastanın İmdadına Yetiştiler

Kar nedeniyle yolu kapanan Çüngüş'ün Atalar köyünde rahatsızlanan 85 yaşındaki kadın, sağlık ekiplerinin 7 saat süren mücadelesi sonucu hastaneye ulaştırıldı Köyden paletli ambulansla alınan hasta, hava ambulansıyla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı.

11.01.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çüngüş ilçesinde rahatsızlanan 85 yaşındaki Vesile Kızılelma'nın kar nedeniyle yolu kapalı olan köyden alınması için sağlık ekiplerinin 7 saat süren mücadelesi filmleri aratmadı.

Atalar Köyü'nün Börüncek Mezrası'nda oturan Kızılelma'nın fenalaşmasının ardından yakınları durumu 112 Komuta Kontrol Merkezine iletti. Hastanın alınması için Diyarbakır'dan havalanan ambulans helikopter, köyün dağlık kesimde yer alması nedeniyle iniş yapamadı.

Çığ engeli

Bunun üzerine Çermik ilçesinden başka bir sağlık ekibi, paletli ambulansla köye gitmek üzere yola çıktı. Ancak bu kez de köy yoluna yola çığ düşmesi sonucu paletli ambulans ilerleyemedi.

İl Sağlık Müdürlüğü bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan yolun açılması için talepte bulundu. Çığın düştüğü yere gelen kar küreme aracının çalışmasının ardından paletli ambulansla mezraya ulaşan sağlık ekibi, Kızılelma'ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye götürmek üzere yola çıktı.

Kara yoluna ulaşan paletli ambulanstaki Kızılelma önce Çermik Devlet Hastanesi'ne getirildi. Buradaki müdahaleden sonra ilçenin futbol sahasına inen hava ambulansa konulan Kızılelma, Diyarbakır'a götürüldü.

Hava ambulansı doktoru Mehmet Hulusisoylu AA muhabirine, Diyarbakır'a sevki istenilen hastayı hava ambulansıyla hastaneye ulaştırdıklarını söyledi.

Hulusisoylu, hava koşulları nedeniyle ulaşımı kötü olan yerler için hava ambulansının devreye girdiğini belirterek, "Çermik'te kalp rahatsızlığı bulunan hastanın karayolu ile taşıma riski bulunduğu için hava ambulansıyla kısa sürede naklettik" dedi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Vesile Kızılelma'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köyde Mahsur Kalan Hastanın İmdadına Yetiştiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement