Köyde Uluslararası Kamp - Son Dakika
Güncel

Köyde Uluslararası Kamp

Köyde Uluslararası Kamp

Giresun Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER)'inden mezun olan 12 ülkeden 136 öğrenci, NOOR Fındık Firması'nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Giresun Evren Köyü'nde bulunan Akbaş çiftliğinde kamp yaptı.

09.06.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER)'inden mezun olan 12 ülkeden 136 öğrenci, NOOR Fındık Firması'nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Giresun Evren Köyü'nde bulunan Akbaş çiftliğinde kamp yaptı. Kamp, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden NTV Bölge Temsilcisi Gazeteci Ahmet Kayacık'ın anısına düzenlendi.

Öğrencilerin ilk grubunun kampının akşam yemeğine, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör ile birlikte katıldı.

Kamp ateşi etrafında öğrenciler çeşitli etkinlikler düzenlediler. Gitar, saz ve ney eşliğinde şarkılar söyleyen öğrenciler, Giresun karşılaması da oynayarak hünerlerini gösterdi.

Ulusal Fındık Konseyi Üyesi ve NOOR Fındık Firması Danışmanı Özer Akbaşlı, projelerine destek veren Rektör Attar ve üniversite ve TÖMER yöneticilerine teşekkür etti. Akbaşlı yaptığı açıklamada, "Fındık bahçelerinin içinde yer alan bu çiftlikte düzenlediğimiz kampta en öncelikli amacımız; çeşitli ülkelerden ilimize gelen yabancı öğrencilerimize Giresun'un doğa güzelliklerini, fındığı, yöresel kültürümüzü çeşitli aktivitelerle tanıtmaktır. Onları burada konuk ediyoruz, Giresun hakkında olumlu bilgilerle memleketlerine gitsinler. Böylece oradaki arkadaşlarına da buraları anlatacaklar. Giresun Üniversitesi'nin daha çok tercih edilmesi sağlanacak. Bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bunun diğer kişi ve kuruluşlara örnek olmasını diliyoruz. Üniversitemizin son yıllarda uluslararasılaşma yolundaki başarılarını takdir ediyor ve destekliyoruz. Kampımıza, aynı zamanda gazetecilik yaşamını eğitim, fındık, turizm, yöremizin tanıtımı amacına yönelik haber ve programla sürdüren gazeteci arkadaşımız Ahmet Kayacık'ın adını kattık. Kendisini saygıyla anıyoruz" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement