Köylerden Adilcevaz'a Gelen Kadınlar Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Köylerden Adilcevaz'a Gelen Kadınlar Unutulmadı

Adilcevaz Belediyesi, köylerden ilçe merkezine gelen kadınlar için "köy evi" yapımına başladı.

17.04.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adilcevaz Belediyesi, köylerden ilçe merkezine gelen ve ihtiyaçlarını giderecek yer bulamayan kadınlar için "köy evi" yapımına başladı.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerden çeşitli nedenlerle ilçe merkezine gelen kadınların daha rahat etmesi için böyle bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Gürsoy, "Vatandaşlarımızı en iyi şekilde nasıl ağırlarız, köylü bacılarımızı, kardeşlerimizi nasıl rahat ettiririz düşüncesiyle ilçemizde bir vatandaşımıza ait 2 adet iş yerini ve yaklaşık 2 dönümlük bahçeyi çok cüzi bir fiyatla kiraladık. Bu alanı köylerden ilçe merkezine gelecek kadınlar için düzenlemeye başladık" dedi.

Köy evinde oturma ve emzirme odası oluşturacaklarını ve eve küçük bir mutfak ile tuvaletler yapacaklarını belirten Gürsoy, böylece kadınların rahat edeceği bir ortamın yaratılacağını ifade etti.

Gürsoy, "İlçede alışveriş yapan ve yorulan kadınlar burada dinlenme olanağı bulacak" dedi.

İlçeye yeni bir otopark yapmak için de çalışmalara başladıklarını belirten Gürsoy, otopark olarak düşündükleri alanda çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve otoparkın birkaç gün içinde hizmete gireceğini sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylerden Adilcevaz'a Gelen Kadınlar Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement