Köylü Kızların Örnek Güreş Başarısı - Son Dakika
Güncel

Köylü Kızların Örnek Güreş Başarısı

Isparta'nın tek kız güreş takımı olan İslamköy Köyü Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokulu kız güreş takımı, milli takıma yükseldi.

18.04.2014 11:42  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atabey ilçesinde bir yıl önce kurulan ve ilin tek kız güreş takımı olan  İslamköy Köyü Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Orta Okulu kız güreş takımı, imkansızlıklar içinde, kısa sürede pek çok başarı elde etti.

Spor salonu olmadığı için tiyatro salonda minderlerde çalışan, soğuk günlerde sınıfın duvarına yerleştirilen elektrikli ısıtıcıyla ısınarak antrenman yapan, güreş ayakkabısı ve formalarını hibelerle elde eden kız güreş takımı öğrencilerinden Kadriye Aksoy ve Emine Sulu, geçen hafta Antalya'da, 13 ülkenin katıldığı 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası'nda  Türkiye'yi temsil etti.

Öğrencilerden Emine Sulu, şampiyonada bronz madalya kazandı. Kız güreş takımı, geçen yıl düzenlenen Minik Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda da 38 il içinde Türkiye 4.'sü, kulüpler sıralamasında ise Türkiye 2.'si olmuştu.

"İmkan verildiğinde dünya şampiyonluğu kazanılabilir"

İslamköy Köyü Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Mustan Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattıklarını, ilçelerde belirledikleri kız öğrencileri okullarına kaydettiklerini söyledi.

Bu öğrencilerden Isparta'nın ilk kız güreş takımını kurduklarını anlatan Güngör, öğrencilerin çalıştırması için de Samsun'dan antrenör getirdiklerini belirtti.

Çalışmalarına okulun tiyatro salonunda başladıklarını dile getiren Güngör, 6 aylık çalışmanın ardından  Burdur'da Türkiye 4.sü olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin bazen elektrikli ısıtıcıyla ısınarak, bazen de soğukta çalıştıklarını vurgulayan Güngör, şöyle konuştu:

"Özverili bir şekilde çalıştılar. Bu arada derslerine de devam ettiler. İlk başladığımızda minderimiz bile yoktu. Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda öğrencilerimizi yetiştirelim. Bu şartlarda milli takıma kadar yükseldilerse imkan verildiğinde dünya şampiyonasına kadar başarılı olacaklardır."

Minder müsabakaya 4 ay kala geldi

Kız güreş takımı antrenörü Esra Ak ise kendisine antrenörlük teklifi geldiğinde köy okulu çalıştıracağını öğrendiğinde hemen kabul ettiğini söyledi. Okula geldiğinde güreş minderi dahi bulunmadığını anlatan Ak, malzeme temininde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.

Minderler gelmeden önce bahçede sadece fiziksel kondisyon antrenmanları yapabildiklerini dile getiren Ak, şöyle devam etti:

"Minderlerimiz geldikten sonra müsabakaya 4 ay kalmıştı. Sonuçta başarı gelmesi için illa müthiş salonlara gerek yok. Yeter ki siz çalışmayı isteyin. Sınıftan bozma bir güreş salonuyla da bir şeyler başarabiliyorsunuz. Başarının gelmesi için özel zamanlarda özel insanlarla karşılaşmanız gerekiyor."

Ak, geçen yıl ilk defa ulusal bir yarışmaya katıldıklarını ve eksikliklerine rağmen derece aldıklarını ifade ederek, bu yıl haziran ayındaki turnuvada daha büyük başarı hedeflediklerini söyledi. 

Öğrenciler hedef büyüttü

Güreş takımı öğrencilerinden Emine Sulu ise 2013 Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonası ve 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası'nda bronz madalya kazandığını, bundan sonraki hedefinin şampiyonluk olduğunu bildirdi.

Minik bayanlarda Türkiye 3'üncülüğü bulunan Cansu Aksoy ise köyden geldiği için kuvvet konusunda eksiği olmadığını söyledi. Türkiye 5'inciliği elde eden Kadriye Aksoy da kardeşi Cansu Aksoy'a destek olmak amacıyla güreşe başladığını, haziran ayındaki şampiyonaya hazırlandığını anlattı.

Tokat'tan sadece güreş yapmak için Isparta'daki yatılı okula kaydolduğunu söyleyen İlvenur Sönmez, okulundan ve arkadaşlarından memnun olduğunu dile getirdi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köylü Kızların Örnek Güreş Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement