Burdur Çeltikçi'de Köylüden Mermer Ocağı Eylemi - Son Dakika
Güncel

Burdur Çeltikçi'de Köylüden Mermer Ocağı Eylemi

Burdur Çeltikçi\'de Köylüden Mermer Ocağı Eylemi

Burdur'un Çeltikçi ilçesine bağlı Bağsaray köyünde açılan mermer ocağı köylüleri ayaklandırdı.

10.09.2014 19:36  Güncelleme: 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Çeltikçi İlçesi'ne bağlı Bağsaray Köyü'nde açılan mermer ocağı köylüleri ayaklandırdı.

Bölgede eylem yapıp ocağa girmek isteyen köylülere jandarma engel oldu.

Bağsaray Köyü'nün Arlıtaş Mevkii'nde açılan özel sektöre ait mermer ocağına tepki gösteren köylüler, ocağın bulunduğu bölgede eylem yaptı. Köylülerin eylemi sırasında jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı. Ocağın, su kaynakları ile tarıma zarar vereceğini iddia eden köylüler, çok sayıda ağacın da ocak nedeniyle kesildiğini ileri sürdü. Ocağın önünde 'Ardıç ormanına sahip çıkacağız' pankartı açıp slogan atan köylüler mermer ocağına girmek istedi, ancak jandarma izin vermedi.

Köylülere destek veren Antalya, Isparta, Burdur, Denizli Kaş Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, Orman Genel Müdürlüğü'nün ardıç ağacını kesmeyi yasaklamasına rağmen mermer ocağı için yaptığı kesimle kendi kendisiyle çeliştiğini belirtti.

Açılan ocaktan haberleri olmadığını belirten Muhtar Ali Darıcı ise "Birileri para kazanırken biz mağdur olmak istemiyoruz. Bizim bölgemizden çıksın, biz bunu istemiyoruz. Herkes kendi çöplüğünde ötsün. Burası bizim köyümüz. Çıkarırsak da biz kendimiz çıkarırız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Köylülerden İsmail Karataş da "Bağsaray'ın geçim kaynağı sebze yetiştiriciliği. Sebzelerimiz Türkiye'nin her yerine gidiyor. Hatta kabaklarımızı ihraç ediyoruz. Açılan mermer ocağı köyümüze zarar verecek. İçme sularımıza zarar verecek" dedi.

Köylüler daha sonra Burdur merkezine gelerek, Cumhuriyet Meydanı'nda basına açıklama yaptı. Köylülerden bir grup Vali Hasan Kürklü'yü ziyaret etti. Vali Kürklü gruba aralarında kamu kurumlarından temsilciler ve köylülerin de bulunduğu bir heyetin, 12 Eylül Cuma günü alanda inceleme yapacağını belirtti. Köylüler daha sonra olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Çeltikçi'de Köylüden Mermer Ocağı Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement