Köylüler, Isınma Sorununu Kredi Projesiyle Çözdü - Son Dakika
Yerel

Köylüler, Isınma Sorununu Kredi Projesiyle Çözdü

Orman Genel Müdürlüğünce ormanların korunması ve orman köylüsünün yaşam koşullarının iyileştirmesi amacıyla uygulanan proje sayesinde, evlerine boya, mantolama yaptıran, ısı yalıtımlı cam taktıran ve kalorifer sistemli soba kurduran köylüler, kışı rahat bir şekilde geçiriyor Karabük Orman İşletme Müdürü.

07.03.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAİK EREZ - Orman Genel Müdürlüğü'nce ormanların korunması ve orman köylüsünün yaşam koşullarının iyileştirmesi amacıyla uygulanan proje sayesinde, Karabük'te evlerine boya,  mantolama yaptıran, ısı yalıtımlı cam taktıran ve kalorifer sistemli soba kurduran köylüler, kışı dert etmiyor.

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylüsünün yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Karabük'ün orman bakımından ülkenin en zengin ili  olduğunu belirten Uzunsoy, "Topraklarımızın yüzde 70'den fazlası ormanlarla kaplı. Doğal olarak orman köylüsünün oranı da fazla. Ormanların korunması ve orman köylüsünün yaşam koşullarının iyileştirmesi çok önemli. Bu proje buna tam anlamıyla hizmet ediyor. Proje kapsamında köylülere verilen krediyle iki köydeki 13 eve ısı yalıtımı yapıldı ve kalorifer sistemli kuzine soba kuruldu. Ayrıca evler boyandı. Köylerde ayrıca güneş enerjisi sitemleri kurduk. Bu proje yaygınlaştığı zaman ormanın hammaddesi olan ağaçlarımız korunacaktır" diye konuştu.

Projeden köylüler mutlu

Kahyalar köyünde yaşayan Fahrettin Çetinkaya, projeden yaralandıkları için çok mutlu olduklarını anlattı.

Köylerinde kış ayının çok soğuk geçtiğini ifade eden Çetinkaya, "Sobayla ısınıyorduk. Kömür ve odun kullanıyorduk. Ancak yine de istediğimiz ısıyı yakalayamıyorduk. Soğuktan oturma odasından başka odaya gidemiyorduk. Şimdi her şey değişti. Şimdi mutfağımızda bile sıcak su var. Eve geldiğimizde ellerimizi yıkarken çok üşüyorduk, banyo yapamıyorduk. Şimdi şehirdekilerle aynı imkanlara sahibiz. Ayrıca kredi imkanı işimizi kolaylaştırdı" dedi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylüler, Isınma Sorununu Kredi Projesiyle Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement