Köylüler, Terör Tazminatı Keşfine Gelen Heyete Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Köylüler, Terör Tazminatı Keşfine Gelen Heyete Saldırdı

Batman'ın Sason İlçesi'nde, terör tazminatı kapsamında Acar Köyü'nde keşif yapmaya giden ve aralarında iki avukatın da bulunduğu heyet, köylülerin taşlı, sopalı saldırısına uğradı, araçların camları kırıldı.

06.04.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason İlçesi'nde, terör tazminatı kapsamında Acar Köyü'nde keşif yapmaya giden ve aralarında iki avukatın da bulunduğu heyet, köylülerin taşlı, sopalı saldırısına uğradı, araçların camları kırıldı. Heyette bulunanlar keşif yapmadan köyden ayrıldı. Ermeni vatandaşların Acar Köyü'nde tapulu yerlerine el koymakla suçladığı köylüler arasındaki hukuk mücadelesi Sason Kadastro Mahkemesi'nde devam ediyor.

Sason İlçesi'ne bağlı Acar Köyü'ndeki arazileri için avukatları aracılığı ile terör tazminatı isteyen 13 Ermeni vatandaşın başvurusu üzerine Sason İlçesi'ndeki komisyon, köyde keşif yapma kararı aldı. Komisyon başkanı olan Sason Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürü Yakup Şimşek başkanlığındaki heyette komisyon üyelerinin yanı sıra başvuranlardan Osman Demirci ve iki avukatı da hazır bulundu. Ermeni vatandaşlar ile 1987 yılından itibaren köyde oturan diğer vatandaşlar arasında gerginlik bulunan Acar Köyü'ne, şikayetçilerin uğradığı zararı tespit etmek için giden heyet, yanlarına askerleri de aldı. Muhtarın evinin önünde keşif için beklenirken, bir köylünün Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından köylüler heyete saldırdı. Saldırı sırasında avukatlar Ahmet Kalpak ve Mehmet Arkan'ın bulunduğu aracın camları kırıldı. Heyet köyde keşif yapmadan ayrılarak jandarma karakoluna gitti.

Karakolda tutanak hazırlayan komisyon üyeleri ve avukatlar köylülerden şikayetçi olurken, can güvenlikleri olmadığını da tutanağa aldırdı.  Bu arada Sason Kadastro Mahkemesi'nde devam eden tapu davasının da yine an güvenliği gerekçesiyle başka yere alınması istendi.

HUKUK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Keşif heyetine saldırının yapıldığı Sason İlçesi'ne bağlı Acar Köyü ile ilgili köylüler ve Ermeni vatandaşlar arasında başlatılan hukuk mücadelesi Sason Kadastro Mahkemesi'nde sürüyor. Acar Köyü Muhtarı Mehmet Şirin Ekmen, 1987 yılında Heybeli, Balbaşı ve Çağıl Köyü'nde oturan bir grup köylünün, Acar Köyü'nde 1300 parsel satın aldığını, o dönem köyün ileri geleni ve köy sahibi konumundaki Ermeni İsa Demirci'den 70 pay satın aldıklarını ve bununla ilgili ellerinde senet olduğunu söyledi. Ermeni vatandaşlar ise  1987 yılında bölgedeki olaylar nedeniyle köyü terk ettikleri, sonradan bazı köylülerin, Acar köyünü sahiplendikleri, eski tapu kayıtlarının halen kendilerinde olduğunu belirtmişlerdi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylüler, Terör Tazminatı Keşfine Gelen Heyete Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement