Köylülerden Suriye'ye Yardım Tırı - Son Dakika
Güncel

Köylülerden Suriye'ye Yardım Tırı

Köylülerden Suriye\'ye Yardım Tırı

Bursa’nın Gürsu ilçesinin Kazıklı köyü sakinleri, Suriye’ye bir tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

27.02.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Gürsu ilçesinin Kazıklı köyü sakinleri, Suriye'ye bir tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Türkiye'de ilk defa bir köyden Suriyeli savaş mağdurlarına yardım tırı gönderildi. Gürsu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İHH, İlçe Ziraat Odası ve Kazıklı köyü muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği Suriye'ye yardım kampanyasına köylülerden yardım yağdı. Geçimlerini meyvecilikle sağlayan Kazıklı halkından toplanan 25 ton un Suriye'ye dualarla gönderildi.

İlçenin 7 köyünden daha Suriyeli savaş mağdurlarına yardım malzemesi gönderileceğini söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, "Bugün dünyada ezilen bütün mazlumların yanında hep Türkiye var, Türk halkı var. İlçemizin Kazıklı köyü sakinleri de Suriyeli mazlumların yanında olduk. Köyümüzden bir tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Bir köyden bir tır dolusu yardım gönderilmesi sanırım Türkiye'de bir ilk. Bu kampanya daha 7 köyümüzle devam edecek" dedi.

İHH Bursa İl Temsilcisi Hüseyin Kaptan ise, "Gayretle ve hassasiyetle bu emanetleri sahiplerine ulaştırıyoruz. Bugün Gürsu ilçesi ve köyleri mazlumun derdiyle dertlendi. Bu yardımlarda önemli olan o insanların derdiyle dertlenmek" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylülerden Suriye'ye Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement