Köylüleri Tehdit Eden Ormancılar Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Köylüleri Tehdit Eden Ormancılar Tutuklandı

Köylüleri Tehdit Eden Ormancılar Tutuklandı

Muğla'nın Fethiye İlçesinde, orman köylülerinden rüşvet alıp resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 3 orman işletme şefliği çalışanı tutuklandı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Fethiye Jandarma İstihbarat Timleri 2010-2012...

04.12.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesinde, orman köylülerinden rüşvet alıp resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 3 orman işletme şefliği çalışanı tutuklandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Fethiye Jandarma İstihbarat Timleri 2010-2012 yılları arasında Eşen Orman İşletme Şefliği'nde görevli memurların, ormanda hayvan otlatan ve kesim yapan köylüleri ceza kesmekle tehdit ederek küçükbaş hayvan, bilgisayar ve cep telefonu gibi eşyalar aldırdığını tespit etti. 1,5 yıl olayı soruşturan ve istihbarat toplayan jandarma ekipleri, memurların bununla yetinmeyip genişleme yapmak isteyen maden ocaklarının ormana zarar vermesine para karşılığı göz yumduklarını, ayrıca kendi araçlarına aldıkları yakıtları kurum adına alınmış gibi gösterdiklerini tespit etti. Şüphelilere yönelik operasyon başlatan jandarma ekipleri, Konya Doğanhisar Orman İşletme Şefliği'ne tayin olan orman muhafaza memuru A.K.'nin Konya'daki evinde ve işyerinde arama yaptı. Aramada, Eşen Orman İşletme Şefliği adına alınan cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildi. Operasyonu genişleten jandarma, A.K. ile birlikte Eşen Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli S.K. ve S.Ç. ile Kooperatif Başkanı M.K.'yı gözaltına aldı.

Jandarmadaki sorgularının ardından 'resmi evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve irtikap' suçlarından Fethiye Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Fethiye nöbetçi cumhuriyet savcılığı tarafından bir üst mahkemeye itiraz edildi. İtirazı kabul eden Fethiye Sulh Ceza Mahkemesi, orman görevlileri S.K, A.K ve T.Ç hakkında tutuklama kararı çıkardı. Jandarma, S.K ile A.K'yı yakalayıp cezaevine koyarken, T.Ç'nin firarda olduğu belirtildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylüleri Tehdit Eden Ormancılar Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement