Bartın'ta Köylülerin Ayı Korkusu - Son Dakika
Yerel

Bartın'ta Köylülerin Ayı Korkusu

Bartın\'ta Köylülerin Ayı Korkusu

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kızıllar köyünde, ayıların gruplar halinde gezmesi ve bir otomobile de saldırarak zarar vermesi korkuya neden oldu.

18.11.2014 09:38  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kızıllar köyünde, ayıların gruplar halinde gezmesi ve bir otomobile de saldırıp zarar vermesi korkuya neden oldu.

Alınan bilgiye göre, 52 haneli, 350 nüfuslu Kızıllar Köyü sakinleri, son bir aydır sıklıkla ayılarla karşılaşmaya başladı. Sabah saatlerinde tarlalarına bıraktıkları büyükbaş hayvanlarını havanın kararmasının ardından almaya giden köy sakinleri, ayılar nedeniyle korku yaşıyor.

Köy sakinlerinden Hasan Ulus (69), ilçeye bağlı Doğan köyünde ikamet ettiğini ve akraba ziyareti için geldiği Kızıllar köyünden dönüş yolunda otomobiline bir ayının saldırdığını söyledi.

Akşam saatlerinde eşi Ayşe Ulus (63) ile evine gittiği sırada 3 ayının aracının önüne çıktığını ve kendisinin de durmak zorunda kaldığını ifade eden Ulus, şöyle konuştu:

"Üç ayıdan birisi anaları, diğerleri de yavrularıydı ama onlar da anaları kadar büyüktü. Otomobilimden 10-15 metre uzaklaşmıştı sonra iki ayağının üzerine kalktı, araca doğru koşmaya başladı ve aracımın önüne vurdu, farları kırdı. Sonra ayaklarıyla aracımın üzerine yığılıp kapı camını tırmalamaya başladı. Ayının saldırdığı aracımın üzerinde de derin çizikler oluştu. Zararım var ama camı kırıp bize saldırmadığına dua ediyoruz. Yanımda eşim vardı o çok korktu, bağırmaya başladı, ben sakinleştirmeye çalıştım. Oradan yaya olarak geçenler de olabilirdi, arabaya saldıran ayı vatandaşlara mı saldırmayacak? Bu nedenle tedirginiz, korkmaya başladık. Bu yıla kadar böyle bir şey görmemiştik. Şaşkınız"

Köy sakinlerinden Ahmet Seren de, 2 gün önce 2 ayıyla karşılaştığını ve büyük korku yaşadığını ifade etti.

Gerek hayvanlarının gerekse kendi canlarının tehlikede olması nedeniyle hayvanlarını otlatmaya dahi götüremediklerini aktaran Seren, "Yanımıza köpeklerimizi de alıyoruz ama onlar da ayılardan korkuyor ve gidemiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

Köy Muhtarı Mustafa Özkan ise yaklaşık 20 gündür köylerinde ciddi bir ayı hareketliliği yaşandığını ve bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Köylerinde herkesin korkudan dışarı çıkamaz hale geldiğini belirten Özkan, "Zaman zaman gruplar halinde gezen ayılar, büyük küçük herkesi tedirgin ediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık Ayıları vurmak yasak ve vuranlara da büyük ceza veriliyor. Ama ayılar bize zarar verirse ne olacak? Şu ana kadar çok ciddi bir zararları olmadı ama ne zaman ne yapacakları da belli olmaz. Çocuklarımızı akşam komşuya gönderemez olduk. Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu.

Köy sakinleri, Kastamonu'da ayıların mezarları kazdığını duymaları üzerine de sık sık kendi aile mezarlarını kontrol ettiklerini de sözlerine ekledi. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın'ta Köylülerin Ayı Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement