Köylülerin Barajda Kamulaştırma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Barajda Kamulaştırma Eylemi

Köylülerin Barajda Kamulaştırma Eylemi

Bartın merkeze bağlı Şarköy Köyü sakinleri, Kozcağız Deresi üzerinde yapımı devam eden Kozcağız Barajı için yapılacak kamulaştırma ile ilgili belirsizliğe tepkilerini sürdürdü.

19.01.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın merkeze bağlı Şarköy Köyü sakinleri, Kozcağız Deresi üzerinde yapımı devam eden Kozcağız Barajı için yapılacak kamulaştırma ile ilgili belirsizliğe tepkilerini sürdürdü. Sabah baraj inşaatı alanında toplanıp Bartın'a giden köylüler, Vali Yardımcısı Osman Altın'ın kamulaştırmanın Nisan ayına kadar tamamlanacağı sözünün verilmesiyle dağıldı.

Devlet Su İşleri Kastamonu 23'üncü Bölge Müdürlüğü'nce ihalesi yapılan Kozcağız Barajı inşaatı 1 yıl önce başladı. Kozcağız Beldesi'ndeki Kozcağız Deresi üzerinde taşkın koruma, içme-sulama suyu sağlamak amacıyla yapılan barajın yakınındaki Şarköy Köyü sakinleri, önceki gün baraj inşaatı alanında toplanarak eylem yaptı. Köylüler, hazine arazisinde devam eden inşaatın kendi arazilerini kapsayan bölümüyle ilgili kamulaştırma çalışmalarının başlamamasına tepki gösterip çalışmayı durdurdu. Köylüler, Vali Yardımcısı Osman Altın'ın gelmesiyle eylemi bitirdi.

Köylüler, bu sabah baraj inşaatında yeniden toplanıp eylemlerini sürdürdü. İnşaat alanında çadır kuran köylüler, baraj ile birlikte köy mezarlığının da sular altında kalacağını ileri sürerek üzerinde Türk bayrağı bulunan boş tabutla tepkilerini dile getirdi. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da köylüleri ziyaret ederek eylemlerine destek verdi. Yetkililerin köylülere bilgi vermesi gerektiğini belirten Yalçınkaya, "Hiçkimse sizin arazinize el koyamaz. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Devletin bürokratlarının olayı kolaylaştırıp çözmek yerine, sarfettikleri sözlerle işi zora soktukları burada ortaya çıkmaktadır" dedi.

Yaklaşık 150 kişilik grup, daha sonra minibüslerle Bartın'a giderek Vali Yardımcısı Osman Altın'ın konuyla ilgili belediye düğün salonunda düzenlediği toplantıya katıldı. Vali Yardımcısı Altın, söz konusu barajla ilgili kamulaştırma çalışmalarının kısa sürede başlayacağını ve Nisan ayına kadar tamamlanacağını söyledi. Altın'ın, baraj inşaatı nedeniyle kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünü vermesinden sonra köylüler evlerine döndü. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerin Barajda Kamulaştırma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement