Koyulhisar'da Heyelanda Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Koyulhisar'da Heyelanda Hayatını Kaybedenler Anıldı

Koyulhisar\'da Heyelanda Hayatını Kaybedenler Anıldı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 9 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

16.03.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 9 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Sivas Valisi Alim Barut heyelanda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileyerek, " Burası sözün bittiği takdiri ilahinin gereğinin icra edildiği bir yer" diye konuştu.

Merkez Valisi Amir Çiçek, heyelanda bütün imkanların seferber edildiğini ama afet o kadar kötü ki bir türlü bir şey yapılamadı. Annesini, teyzesini ve bazı yakınlarını heyelanda kaybettiğini belirten Vali Çiçek, "Her yıl ziyarete geliyoruz. Allah onların mekanlarını cennet etsin. Buraya gelerek bu anma günümüze katılan uzaktan dua eden, acımızı paylaşan herkese teşekkür ederim" dedi.

Valiler ve diğer protokol üyeleri, toprak altında hayatını kaybedenler için yaptırılan anıt mezarda gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Burada okunan Kur'anı Kerimin ardından, İlçe Müftüsü Ahmet Ekiz tarafından ölenler için dua okundu.

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezraasında, 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanda 15 kişi toprak altında kalmıştı. Birçok evin de toprak altında kaldığı bölgede, heyelanın devam etmesi nedeniyle yaşamını yitirenler toprak altından çıkarılamadan enkaz kaldırma çalışmalarına son verilmişti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koyulhisar'da Heyelanda Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement