Köyün Kardan Kapanan Yolu Açıldı, Hamile Kadın Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Köyün Kardan Kapanan Yolu Açıldı, Hamile Kadın Hastaneye Ulaştırıldı

Köyün Kardan Kapanan Yolu Açıldı, Hamile Kadın Hastaneye Ulaştırıldı

Batman'ın Kozluk İlçesi'nin yolu kardan kapalı olan Derince Köyü'nde doğum sancıları başlayan 28 yaşındaki Rahime Yüksel, ekiplerin zorlu çalışması sonunda yol açılara ambulansla kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde bir kız bebek dünyaya getirdi.

02.01.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Kozluk İlçesi'nin yolu kardan kapalı olan Derince Köyü'nde doğum sancıları başlayan 28 yaşındaki Rahime Yüksel, ekiplerin zorlu çalışması sonunda yol açılara ambulansla kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde bir kız bebek dünyaya getirdi.

Kozluk İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kardan kapalı bulunan Derince Köyü'nde yaşayan Rahime Yüksel'in doğum sancıları başlayınca ailesi 112 Acil Servisi arayarak ambulans istedi. Ancak köy yolu kardan kapalı olduğu için ambulans gidemeyince durum Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bildirildi.

Kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği bölgede iş makineleri ile ambulanslar yola çıktı. İş makinesi köy yoluna yaklaşık 2 saatte açtı ve köye ulaşan sağlık ekibi ilk müdahaleyi yaptığı Rahime Yüksel'i ambulansla Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada normal doğumla Rahime Yüksel'in kız bebeği oldu.

Rahime Yüksel'in eşi Saadettin Yüksel, "Yolun kardan kapalı olması nedeniyle ekipler köye gelemiyordu. Yol açılınca bugün götürebildik. Bir kızımız vardı, ikinci bir kızımız daha oldu, çok mutluyum. Anne ve kızımın sağlık durumları gayet iyi. Tüm görevlileri teşekkür ediyorum" dedi.

Özel İdare Genel Sekterliği Yol Ulaşım Müdürü Sait Öner, yolu kardan kapalı köylerden asılsız hasta ihbarı aldıklarını belirterek, vatandaşların bunu yapmamasını istedi. Öner, "Asılsız ihbarlar olursa, bu tür önemli vakalara müdahale etmekte gecikmiş oluruz. Ekiplerimizin asılsız ihbarlarla meşgul edilmemesini istiyoruz" dedi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyün Kardan Kapanan Yolu Açıldı, Hamile Kadın Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement