Koyun Üreticileri Birliği 4 İlçede Saha Çalışması Yaptı - Son Dakika
Yerel

Koyun Üreticileri Birliği 4 İlçede Saha Çalışması Yaptı

Koyun Üreticileri Birliği 4 İlçede Saha Çalışması Yaptı

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Darende, Kuluncak ve Arapgir ilçeleri ve yaylalarında, teşvik, destek ve hibeler hakkında bilgiler verdi.

30.05.2014 11:19  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından, Darende, Kuluncak, Hekimhan ve Arapgir ilçeleri köy ve yaylalarında proje, teşvik, destek ve hibeler hakkında yetiştiricilere bilgiler verildi, yetiştiricilerin sorunlarını yerinde dinledi.

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yaptığı açıklamada, yaptıkları saha çalışmasında, sorunlardan öne çıkanlar ise su, sulak, yol, mandıra ve pazar problemleri hakkında onlarca şikayet aldıklarını bu anlamda yetiştiricilerin bütün yaşadığı problemlerle alakalı gerekli çalışmaları projeleri hayata geçirmek için tüm kurum ve kuruluşlarla ortak akıl noktasında çalışacaklarını ve herkesin bu çalışmalara destek olmaları gerektiğini söyledi. Yetiştiricilerin çok zor şartlar altında imkansızlıklar içerisinde kırsalda doğal üretim yaptıklarını bu insanların sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini ve herkesin elini taşın altına koymasını isteyen Akın, özelliklede Arapgir ile Kemaliye hudutları içerisinde olan Sarıçiçek Yaylası ve Divriği ile Arguvan sınırları içinde kalan Çakmak ve İncesu Yaylası yaylacıların kullandığı yolun sıkıntılı olduğu ve buraların yapımı ve iyileştirilmesi noktasında yetiştiricilerin gerekli talep ve isteklerini ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceklerini bu konudaki iş ve işlevlerin takipçisi olacaklarını belirtti. Bu ve benzer problemlerin çözümü için hem birlik olarak hem muhtarlık olarak hem de bu yayla ve obaları kullanan yetiştirici olarak her türlü yapılacak çalışmanın içinde olacaklarını söyleyen Akın, "Buraları kullanan yaylacıların küçükbaş hayvancıların sorunlarının çözülmesi gerekmektedir" dedi.

Akın, saha çalışması kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilecek teşvik, destek, hibe kredi, program ve projeler hakkında yetiştiricilere bilgiler verdi sorun ve soruları dinlediklerini de kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koyun Üreticileri Birliği 4 İlçede Saha Çalışması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement