Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi" - Son Dakika
Güncel

Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince ortaklaşa yürütülen "Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi" kapsamında koç dağıtılacak üreticileri kura ile belirlendi.

12.02.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Damızlık Koyun Keçi

Yetiştiricileri Birliğince ortaklaşa yürütülen "Koyunculuğu Geliştirme ve Koç

Dağıtımı Projesi" kapsamında koç dağıtılacak üreticileri kura ile belirlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Hacı Arslan, Malkara'da bir kafeteryada gerçekleşen kura çekim etkinliğinde yaptığı konuşmada, Tekirdağ ekonomisinde ciddi ölçüde ağırlığı olan hayvancılığın geliştirilmesi için aynı amaca hizmet eden çok sayıda projeyi hayata geçirmeye başladıklarını belirterek, "2 yıllık zaman içerisinde 300 baş merinos cinsi damızlık koç temin edilecek ve dağıtılacaktır. Bu projede 300 baş damızlık koça ait tutarın yüzde 70'ini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yüzde 30'u da Birlik üye yetiştiricileri tarafından karşılanacak" dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, küçükbaş hayvancılığı geliştirme konusunda üreticilere destek olma yönünde verdikleri sözü yerine getirmiş olmanın sevincini yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan şehircilik anlamında Malkara'da şehir merkezinde çalışmalar devam ederken, bir taraftan da ciddi anlamda bizim yetmiş köyümüz mahalleye dönüştü. Üç beldemiz kapandı bize bağlandı. Nüfusumuzun yarısına yakın bir bölümü köyden ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yaşıyor. Büyükşehir Belediyemiz de bizimle birlikte üreticinin yanında dimdik ayakta duruyor. Üreticiye her konuda destek olmaya çalışıyor. Geçen yıl Çınaraltı Mahallemizde sulama projesi yaptık. Bu yıl tekrar sulama projelerine devam edeceğiz."

Etkinliğe Malkara Kaymakamı Osman Altın ile birlik üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement