Köyünü Yaşat" Projesi Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Yerel

Köyünü Yaşat" Projesi Hayata Geçiriliyor

Köyünü Yaşat" Projesi Hayata Geçiriliyor

Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Tongurlar köyünde, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından “Köyünü Yaşat” projesi hayata geçiriliyor.

09.05.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Tongurlar köyünde, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından "Köyünü Yaşat" projesi hayata geçiriliyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin bilimsel çalışmaları sayesinde Tongurlar köyü değerlendirilerek köyde "Lif Sanatı" üzerine dersler verilecek. Proje hakkında bilgi veren yetkililer, lif sanatı oluşumunun endüstri devrimi ile başlayıp günümüze kadar uzanan bir süreç olduğunu belirttiler. Yapılan açıklamada, "Bu süreç içerisinde tekstil el sanatları, resim, heykel, mimari gibi güzel sanatların değişik kollarıyla etkileşim halinde olmuş ve teknolojik gelişmelere paralellik göstererek bugüne ulaşmıştır. Tekstil ile sanat alanlarının kesişim kümesi olarak sanat dünyasında kendine özgü yer edinen lif sanatı, hem tekstil endüstrisindeki yeniliklerden, hem de sanat dünyasındaki gelişmelerden akımlardan derinden etkilenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca yetkililer, proje kapsamında emeği geçen Gölpazarı Kaymakamlığı ve misafirperverliklerinden dolayı Gölpazarı halkına teşekkür ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyünü Yaşat' Projesi Hayata Geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement