Koza Üreticisine Büyük Destek - Son Dakika
Ekonomi

Koza Üreticisine Büyük Destek

Koza Üreticisine Büyük Destek

Bursa’nın ipek şehri özelliğini yeniden kazanmasını istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha yüksek rekolte ve gelir için koza üreticisine Nisan ayının sonuna kadar ücretsiz 700 bin adet plastik üretim askısı dağıtılacağını açıkladı.

15.01.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın ipek şehri özelliğini yeniden kazanmasını istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha yüksek rekolte ve gelir için koza üreticisine Nisan ayının sonuna kadar ücretsiz 700 bin adet plastik üretim askısı dağıtılacağını açıkladı.

Başkan Altepe, Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba ve yönetim kurulu üyelerini Gönül Dostları Sofrası'nda ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bütünşehir uygulaması nedeniyle artık kırsaldan da sorumlu olduklarını hatırlatarak, koza çiftçisine yeni üretim döneminde hayati destekte bulunacaklarını söyledi. Bursa'da kayıtlı 113 koza üreticisinin olduğunu, bu üreticilere kozanın ipek haline gelmesi aşamasında kullanılan ve yüksek rekolte için büyük önemi bulunan plastik üretim askılarının ücretsiz olarak verileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Bu işlem, yeni üretim dönemi başlamadan Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacak. Kişi başı 6000 adet teslim edilecek ve çiftçimizin daha kaliteli, yüksek rekoltede ürün elde etmesi ve fazla kazanması sağlanacak. Ortak çalışmadan dolayı Kozabirlik yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"İPEĞİN MERKEZİ BURSA"

Başkan Altepe, hayata geçirilen yatırımlarla birçok alanda dünyaya örnek olan Bursa'nın koza üretiminde de bu başarıyı göstermesini istediklerini söyledi. Bursa'nın en önemli özelliğinin ipek şehri olması olduğunu kaydeden, bu sıfatın son dönemde gelişen teknoloji nedeniyle diğer illere kaydığını belirten Başkan Altepe, "İpekböceği üretimi bizim için önemli. İnşallah Kozabirlik'le birlikte el ele, parlak dönemleri tekrar yakalayacağız. Yapacağımız çalışmayla, üretimi artırarak ipeğin merkezinin tekrar Bursa olmasını sağlayacağız. Üretici sayımızı da gerçekleştireceğimiz projelerle inşallah 2-3 katına çıkartacağız. İpek denince hala Bursa akla geliyor. Bu konuda da örnek olalım istiyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR

Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba ise, koza üretimi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Maliyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak plastik askıların üretim aşamasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Akbaba, verilen desteğin daha modern ve fazla üretimi getireceğini, çiftçinin de daha fazla kazanma yönünde ciddi bir adım atacağını ifade etti.

Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba, ziyaretin anısına Başkan Altepe'ye koza paketi ile plastik üretim askısı hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Koza Üreticisine Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement