Kozan Belediye Başkanı Öztürk Büyükşehir Yasası'nı Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

Kozan Belediye Başkanı Öztürk Büyükşehir Yasası'nı Eleştirdi

Kozan Belediye Başkanı Öztürk Büyükşehir Yasası\'nı Eleştirdi

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Büyükşehir Yasası'nın getirdiği yeni uygulamalarla başarılı olması konusunda iyimser olmadığını belirtti.

26.06.2014 16:35  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Büyükşehir Yasası'nın getirdiği yeni uygulamalarla başarılı olması konusunda iyimser olmadığını ve ilçe belediyelerinin hizmet alımında sıkıntılar yaşayacağına inandığını belirtti.

Başkan Öztürk, Arıkan Konağı'nda, belediye başkan yardımcıları ve bazı birim amirlerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart'tan bu yana gerçekleştirdikleri hizmetler ile ileriye dönük projeleri hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öztürk, Kozan Belediyesi'nin ayda 1 milyon 500 bin lira geliri olduğunu ve ayda 1 milyon 250 bin lira tutarında personel gider bulunduğunu, geriye kalan 200- 300 bin lira ile de 10 milyon lirası esnafa olmak üzere yaklaşık 36 milyon lira tutarında borçları ödemeye çalıştıklarını anlattı.

Büyükşehir Yasası'nın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlatan Öztürk şunları kaydetti:

"Seçimle birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile biz Büyükşehir Belediyesi'nin Kozan Temizlik İşleri Müdürüyüz. Bu yasa iyi midir kötü müdür ileride uygulamada belli olacak. Bana sorarsanız, ben bu konuda fazla iyimser değilim. Şimdi otogardan, mezarlığa, itfaiyeden, ulaşıma, park bahçeden, kanalizasyona, mezbahaneden yatırımlara kadar hepsi büyükşehire bağlı olursa, seçilmiş belediye başkanlarının siyasi düşünceleri de hemfikir olmazsa bu belediyeler nasıl yaşayacak. Nasıl hizmet verecek, biri bana izahını yapsın. Ben, burada açık ve net bu konuda muhalefet şehrimi koyuyorum. Bu yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerekir."

Öztürk, Büyükşehir Yasası öncesi 80 bin nüfuslu Kozan'a 2 milyon 500 bin lira ödenek gelirken, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 130 bin nüfusa ulaşan ilçeye 1 milyon 500 bin lira ödenek verilmeye başlandığını savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan Belediye Başkanı Öztürk Büyükşehir Yasası'nı Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement