Kozan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kozan\'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Adana’nın Kozan İlçesinde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren’in katılımı ile “Din ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

20.04.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Kozan İlçesinde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren'in katılımı ile "Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi.

Kapalı spor salonunda düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Şabanata İlkokulu minik öğrenci ilahi grubunun okumuş olduğu ilahiler ve İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu'nun Mekke'den telefon ile katılımcıları selamlamasıyla devam etti. Programda Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, İlçe Kaymakamı Avni Oral ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru günün anlam ve önemini belirten birer selamlama konuşması yaptı. Program Kozan İlçe Müftülüğü korosu ilahi grubunun okumuş olduğu ilahiler ve semazen gösterileri ile devam etti. Programda Kozan Müftü Vekili Hasan Kamlı ise konferansa katılan protokol heyeti ve davetlilere gül dağıttı.

Kutlu Doğum Haftası'nın bir doğum günü programı olmadığını kaydeden Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren; "İnsanların doğum günlerinde pasta hazırlarız ve üzerini mumlar ile süsleriz. Sonra çocuklarımız gelip mumları üflerler ve söndürürler. Ondan sonra da iyi ki doğdun deriz. Yani batının etkisini burada da görüyoruz. Kutlu Doğum Haftası demek iyi ki doğdun Peygamber Efendimiz demek değildir. Kutlu Doğum Haftasında görsel anlamda içimiz doldu ama aklımız ve kalbimizi de Kutlu Doğum Haftası ile doldurmalıyız. Okumuş olduğumuz Kuran-ı Kerim meallerinin ne demek olduğunu düşünerek hareket edelim" dedi.

Samimiyetin kalp sesi olduğunu ifade eden Taşgetiren; 'Din Samimiyettir buyuruyor Rasulullah. Sözün muhatabı dindar insan'dır. 'Allah'a karşı, Allah'ın kitabına, Peygamberine karşı samimiyet. İdarecilere karşı samimiyet ve tüm mü'minlere karşı samimiyet. Samimi olmak yapılacak işin görünen yüzü ile arka planının aynı olması ve işin sonunda 'Allah için olması' demektir. İşin, arka planında bir başka neden için kişi veya grup çıkarı için kullanılıyor olmaması demektir. Peygamberimizin bir başka hadisi şeriflerinde insan davranışlarının içindeki niyete bağlı olarak değer kazanacağı belirtilir. İşin değerini, Allah Teala nezdindeki anlamı belirler. Niyet de dıştan görünmese bile, Allah Teala tarafından görülen şeydir. Samimiyet sorgulaması, bir anlamda niyet sorgulamasıdır. 'Din samimiyettir' sözünün bugün okunması da, inanan insanlara, 'Din ile ilişkinize bakın' gibi bir mesaj taşıyor hiç kuşkusuz. Allah ile, kitabı ile, elçisi ile, meşru idarecilerle ve tüm Müslümanlarla ilişkilerinize bir bakın" şeklinde konuştu.

Program sonunda kurumlar arası masa tenisi turnuvasında dereceye giren kurum personellerine protokol heyeti tarafından ödülleri takdim edildi.

Konferansa çevre ilçelerin müftüleri, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, müftülük personelleri ve vatandaşlar katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement