Kozlu'daki Grizu Faciasının 23'üncü Yılı - Son Dakika
Yerel

Kozlu'daki Grizu Faciasının 23'üncü Yılı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992'de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi, törenlerle anılıyor.

03.03.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992'de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi, törenlerle anılıyor.

Zonguldak Havzası Maden Şehitleri Anıtı önündeki törende, anıta çelenk bırakılmasının ardından madenciler için saygı duruşunda bulunuldu.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, bazı sivil toplum kuruluşları adına yaptığı ortak basın açıklamasında, her yıl iş cinayetleri konusuna dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti.

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin bütün çalışanları ilgilendiren, çalışma yaşamının en temel unsurlarından biri olduğunu anlatan Kaymakçı, "İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin veriler, temel insan hakları, çalışma yaşamı ve ülkelerin gelişmişliklerine ilişkin en önemli unsurları göstermektedir. Yapılan araştırmalara göre, iş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının yüzde 100'ü önlenebilirken, gerekli tedbirler alınmadığı için maalesef çok sayıda insan hayatını kaybetmektedir" diye konuştu.

Kaymakçı, Türkiye'nin işçi ölümlerinde dünyada en üst sıralarda yer aldığını ileri sürerek, meslek örgütlerinin önerilerinin dikkate alınarak gerekli tedbirlerin hayata geçirilmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozlu'daki Grizu Faciasının 23'üncü Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement