Kozlu'daki Grizu Faciasının 23'üncü Yılı - Son Dakika
Yerel

Kozlu'daki Grizu Faciasının 23'üncü Yılı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992'de 263 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu faciası dolayısıyla mesaj yayımladı.

03.03.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992'de 263 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu faciası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Özer, mesajında, emeğin peşinden koşarken madencilik tarihinin en acı ve elim facialarından birinde hayatlarını kaybeden maden işçilerini saygı ve minnetle andıklarını belirtti.

Zonguldak'ın 263 canı yitirdiği 3 Mart 1992 tarihinin derin tesirini hala tüm benliğiyle hissettiğini anlatan Özer, "Canları pahasına emek yolculuğuna çıkan maden işçileri dünyanın en ağır işlerinden bir tanesinde alın terlerini toprağa akıtırken arkalarında yüzlerce yakınını gözü yaşlı bıraktılar. Bugünü acı ve elem dolu hatıralarla anmamıza sebep olan faciadan dersler çıkarılması, bu ve benzer acıların tekrar etmemesi en büyük dileğimizdir. Ekonomik ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda tüm tedbirlerin hayata geçirilerek iş güvenliğinin en yüksek standartlara kavuşturulması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozlu'daki Grizu Faciasının 23'üncü Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement