Kozluk'ta 'Oylar Çöpten Çıktı' İddiası - Son Dakika
Yerel

Kozluk'ta 'Oylar Çöpten Çıktı' İddiası

Kozluk\'ta \'Oylar Çöpten Çıktı\' İddiası

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve BDP Batman il örgütü ilçeye giderek seçim kuruluna itirazda bulundu.

02.04.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozluk Gerginliği sürüyor.
Kozluk ilçesindeki bazı okullarda yapılan seçim sonrası çöp ve sınıflarda ortaya çıkan yanmış oy pusulaları ve zarflar belediyeyi kaybeden BDP'lileri ayaklandırdı.
Kozluk Yatılı Kız Okulu, 75. Yıl ve 29 Ekim İlköğretim okulunda sınıf ve çöplükte ortaya çıkan yanmış oy pusulaları, sandık tutanak ve mühürlü zarflar, Belediyeyi kaybeden BDP'lileri harekete geçirdi.
Seçimin adil olmadığını savunan BDP'liler geceden beri adı geçen okullarda polis ekipleri ile beraber incelemede bulundu.
Yerel seçimlerden sonra İlçede gergin bir bekleyiş devam ederken BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve BDP Batman il örgütü ilçeye giderek seçim kuruluna itirazda bulundu.
Olay yeri inceleme ekiplerince elde edilen oy pusulaları tek tek incelenerek kayıt altına alındı. Sabahın erken saatlerinde de belediye önünde toplanan kalabalık bir kitle Ak parti'nin Belediyede oturmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
KOZLUK'TA BELEDİYE ÖNÜNE ÇADIR KURULDU…
Kozluk ilçesinde çöpten çıkan BDP oyları nedeniyle Batmandan da yüzlerce partili ilçe merkezine gitti. Son aldığımız bilgilere göre partililerin itirazı üzerine Kozluk İlçe Seçim Müdürlüğündeki oylar Batman İl Seçim Kuruluna gönderildi. Partililerin çadır açtığı ilçede seçim sonuçlarının itiraz sonrası değişebileceği iddia edildi. İlçede yapılan seçimlerde AK Parti 5044 oyla BDP'ye 208 fark atarak Belediyeyi almıştı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kozluk'ta 'Oylar Çöpten Çıktı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement