Kozluk Ziraat Odası Başkanı Buğday Taban Fiyatının 1.2 TL Olmasını İstedi - Son Dakika
Yerel

Kozluk Ziraat Odası Başkanı Buğday Taban Fiyatının 1.2 TL Olmasını İstedi

Batman’ın Kozluk İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Barış Bozkurt buğday maliyetinin 1,01 lira olduğunu, taban fiyatın, karlılık ve sürdürülebilir bir üretim için 1,2 lira olması gerektiğini belirtti.

26.06.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Kozluk İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Barış Bozkurt buğday maliyetinin 1,01 lira olduğunu, taban fiyatın, karlılık ve sürdürülebilir bir üretim için 1,2 lira olması gerektiğini belirtti.

Kozluk İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Barış Bozkurt yaptığı yazılı açıklamada buğdayın gerek dünyada gerek ülkede en fazla üretimi yapılan tarım ürünü olduğunu söyledi. Türkiye'deki buğday çiftçisinin bazı politikalar nedeniyle olumsuz etkilendiğini dile getiren Bozkurt, "Kozluk'ta buğday üretimi geriliyor. 2002 yılından 2015 yılına, Türkiye'de buğday üretimi 19,5 milyon tondan 22,6 milyon tona çıkarak yüzde 16 artarken, Kozluk'ta buğday üretimi azalmıştır. Bu yıl Kozluk'taki hasat rakamları ve diğer bölgeler ile yapılan görüşmeler sonucunda buğday rekoltesinde yüzde 15 düşüş yaşanacağını tahmin ediyoruz. 2016 yılı buğday maliyetini kilogramı 1,01 lira olarak hesapladık. Taban fiyatın, karlılık ve sürdürülebilir bir üretim için 1,2 lira olması gerekir. Tarım üreticileri buğdayın sonraki tarımsal faaliyetlere finans oluşturması ve stratejik önemi açısından buğday üretiminden para kazanmak zorundadırlar" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozluk Ziraat Odası Başkanı Buğday Taban Fiyatının 1.2 TL Olmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement