Kozmik Oda" ve "28 Şubat"In Yeni Savcıları Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Kozmik Oda" ve "28 Şubat"In Yeni Savcıları Belli Oldu

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin kapatılması sonrasında burada bulunan soruşturmalar yeni savcılara tevzi edildi Kamuoyunda "Kozmik Oda" soruşturması olarak bilinen Seferberlik Tetkik Kurulu personelinin adının karıştığı soruşturma Cumhuriyet Savcısı Bayındır'a verildi "28 Şubat" soruşturması, güvenlik toplantısının usulsüz dinlenmesine ilişkin soruşturmayı da sürdüren Cumhuriyet Savcısı Küçük tarafından yürütülecek.

10.04.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin kapatılması sonrasında buradaki soruşturmaları yürütecek yeni savcılar belli oldu.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinde bulunan soruşturmaların önemli kısmı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında geçen günlerde terör, devletin güvenliği, anayasal düzen, milli savunma ve casusluk suçlarına bakmak üzere oluşturulan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosuna gönderilirken, bir kısmı ise Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosuna gönderildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veli Dalgalı, daha önce Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'de bulunan ve kamuoyunda "Kozmik Oda soruşturması" olarak bilinen Seferberlik Tetkik Kurulu personelinin adının karıştığı soruşturmayı yürütme görevini Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'a verdi.

Daha önce TMK'nın 10. maddesiyle görevli olan Bayındır, Paris'te 3 Kürt kadının öldürülmesine ilişkin Ankara'da başlatılan soruşturmayı yürütmeye de devam edecek.

-28 Şubat

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'deki 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma, Savcı Tekin Küçük'e tevzi edildi.

Küçük, bir süre önce İçişleri Bakanlığının, devlet büyüklerinin kişisel bilgilerinin usulsüz biçimde sorgulandığı ve depolandığı iddiasıyla bazı emniyet görevlileri hakkında bulunduğu suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmayı da yürütecek.

Güvenlik toplantısının usulsüz dinlenmesine ilişkin "casusluk" soruşturması da Küçük'te bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kozmik Oda' ve '28 Şubat'In Yeni Savcıları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement