Bartın'da KPSS'de Dağıtılan Kırtasiye Malzemeleri, Ziyan Olmadı - Son Dakika
Güncel

Bartın'da KPSS'de Dağıtılan Kırtasiye Malzemeleri, Ziyan Olmadı

Bartın\'da KPSS\'de Dağıtılan Kırtasiye Malzemeleri, Ziyan Olmadı

Bartın'da sınav merkezlerinden toplanan kalem, kalemtıraş ve silgiler, ihtiyaç sahibi öğrencilere verildi.

16.10.2014 11:05  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELİM BOSTANCI - Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylardan toplanan kırtasiye ürünleri, köylerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.

Bartın Gençlik Merkezi gönüllüleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Genç Dönüşüm" kampanyası kapsamında il genelindeki fakülte ve meslek yüksekokullarında KPSS'ye giren adaylardan topladıkları 3 bin kalem, bin beş yüzer silgi ve kalemtıraşı, Arıt köyünde bulunan Aydınlar İlkokulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Soner Başkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) adaylara dağıtılan kırtasiye malzemelerinin israf olmaması için kampanya başlattıklarını söyledi.

KPSS'de iki gün boyunca okullarda stant açarak topladıkları kalem, silgi ve kalemtıraşlarla zorlu koşullarda eğitim gören öğrencilere küçük de olsa katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkaya, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 20 gençle sınav çıkışlarında stant kurarak topladığımız kalem, silgi ve kalemtıraşları özellikle köy okullarında okuyan öğrencilere dağıtmak istedik. Esasen küçük gibi görünen bu kırtasiye malzemeleri, çocuklar ve aileleri için önemli bir katkıdır. Burada bir öğrencimize 6 kalem, 3 kalemtıraş ve 3 silgi dağıtıyoruz. Belki bir süre ailelerinin kalem masrafı olmayacaktır. Artanları da kalemsiz kalan öğrencilerimize vermeleri amacıyla okul idarecilerine teslim ettik. Tabii çocuklar da mutlu oldu. Gözlerinde gördüğümüz mutluluk bizi de sevindirdi. Çocukların yüzlerindeki mutluluğu görünce ne kadar güzel bir iş yaptığımızı gördük. Ayrıca kalemlerin israf olmaması da bizi ayrıca mutlu etti."

Gençlik Merkezi Lİderi Eyüp Hendek de ilk kez geçen yıl uyguladıkları projeyi devam ettirerek köy okullarında okuyan öğrencilere destek olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bartın Üniversitesi öğrencisi Demet Tokgöz de "27-28 Eylül'de yapılan KPSS'de arkadaşlarımızla kentteki 8 okulda stant kurduk. Umduğumuzdan daha fazla ilgi olmuştu ve bugün de bu kalemleri kendi ellerimizle minik kardeşlerimize veriyoruz. Uygulamamızı bundan sonraki sınavlarda da sürdürmek istiyoruz" dedi.

Okul Müdürü Murat Tezel de gençlere teşekkür ederek, uygulamanın, öğrencileri için düşünüldüklerini anlamaları açısından önemli olduğunu vurguladı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'da KPSS'de Dağıtılan Kırtasiye Malzemeleri, Ziyan Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement