KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması - Bilal Aksoy - Son Dakika
Güncel

KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması - Bilal Aksoy

Bilal Aksoy masa başı çalışma detay görüntüleri - Eğitim Bir-Sen Silopi ilçe başkanı Bilal Aksoy'un açıklamaları KPSS'de Usulsüzlük SoruşturmasıŞIRNAK(A.A) - Eğitim Bir-Sen Silopi ilçe başkanı Bilal Aksoy, 2010 KPSS hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

16.04.2015 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Bilal Aksoy masa başı çalışma detay görüntüleri - Eğitim Bir-Sen Silopi ilçe başkanı Bilal Aksoy'un açıklamaları KPSS'de Usulsüzlük SoruşturmasıŞIRNAK(A.A) - Eğitim Bir-Sen Silopi ilçe başkanı Bilal Aksoy, 2010 KPSS hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.Başkan Aksoy Eğitim-Bir-Sen Silopi ilçe temsilciliği olarak 2010 KPSS kopya skandalı ile ilgili ortaya atılan iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini suçlarının en ağır bir şekilde cezalandırılmasını ve mağdur olanlarında mağduriyetinin giderilmesini istediklerini söyledi.Bilal Aksoy "Ankara Başsavcılığı'ndan soruşturmaya ilişkin "KPSS tarihinde daha önce hiçbir dönemde Eğitim Bilimleri alanında 120 sorunun 120'sini ve 119'nu doğru cevaplayan olmadığı halde, 2010 yılı sınavda tam 350 kişinin 120 sorunun 120'sini de doğru cevapladığı görülmüştür.Bu 350 kişinin 70'inin karı- koca, 23'ünün akraba, 52 adayın ise aynı adreste veya aynı apartman, site veya sokakta ikamet ettiği anlaşılmıştır. Yine aynı sınavda 423 kişinin, 120 sorudan 119'unu doğru cevapladığı, 100 ve üzeri net doğru yapan kişi sayısının 3227 olduğu, bunlardan 637'sinin birinci derece akraba, 446'sının karı-koca oldukları bilgisine ulaşılmıştır. Ayrıca bu kapsamda 980 adayın aynı adres, apartman, site veya sokakta ikamet ettikleri görülmüştür." Açıklamada, kopya iddiaları üzerine sınavın tekrarlandığı da hatırlatılarak, "İkinci sınava ise 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan 1174'ünün girmediği anlaşılmıştır. 2 bin 260 adayın telefonla irtibatlı oldukları ve 2 bin 39 adayın, 10 ve üzeri işçi çalıştıran kurum ve şirketlerde kaydının bulunduğu tespit edilmiştir" denildi bu rapor bile olayın vahametini ortaya koymaktadır ayrıca konuyla ilgili YÖK Denetleme Kurulu'nun Bilirkişi raporunda" 2010 Eğitim bilimleri alanında 120 tam soru yapan 350, Genel Yetenek alanında 60 tam soru yapan 1029 adayın soru kitapçıkları da incelenmiştir. Bunlardan, Eğitim Bilimleri alanındaki 74, Genel Yetenek alanındaki 68 kitapçığın bazılarında, soru çözme çabası olmaksızın doğru cevabın soru kitapçığı üzerine işaretlendiği ya da soru kitapçığında yeterince çalışma yapılmadan doğru cevapların işaretlendiği, bazılarında ise gelişigüzel ve ya anlamsız karalamalar yapıldığı tespitine yer verilmektedir. Bu durum da, adaylardan önemli bir bölümünün önceden sorular hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldukları kanaatini güçlendirici bulunmuştur."denilmektedir bunca somut bilgi ve raporlar mevcutken yapılan bu vicdansızlığın,haksızlığın ve bu hırsızlığın hesabının sorulması,ilgililerin en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını ve bu şekilde atamaları yapılanların atamalarının iptal edilmesini istiyoruz." Diye konuştu

KPSS\'de Usulsüzlük Soruşturması - Bilal Aksoy
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması - Bilal Aksoy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement