KPSS Mağduru Tarlada Sulamacılık Yapıyor - Son Dakika
Güncel

KPSS Mağduru Tarlada Sulamacılık Yapıyor

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yakın kişilere soruların sızdırılması nedeniyle 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) aldığı puanla öğretmenliğe atanamayan ve zirai sulamacı olarak çalışan Süleyman Yıldırım, usulsüzlüğü yapanlara gereken cezanın verilmesini istiyor.

28.07.2016 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADNAN KOÇHAN - Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yakın kişilere soruların sızdırılması nedeniyle 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) aldığı puanla öğretmenliğe atanamayan ve zirai sulamacı olarak çalışan Süleyman Yıldırım, usulsüzlüğü yapanlara gereken cezanın verilmesini istiyor.

Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Bilgisayar Eğitimi Elektronik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Yıldırım, 2010'da girdiği KPSS'den 73 puan aldı. Soruların sızdırılması nedeniyle atanamayan Yıldırım, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde mısır ve pamuk tarlasında sulamacılık yapmaya başladı.

Elbeyli Mahallesi'nde oturan üç çocuk babası Yıldırım, AA muhabirine, 2010 KPSS'de soruların sızdırılması nedeniyle öğretmenlik yapamadığını söyledi.

Kendisi ve ailesinin mağdur edildiğini vurgulayan Yıldırım, sadece kendisinin değil, binlerce kişinin hakkının elinden aldığını dile getirdi.

Mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili kurumların çalışma yürütmesini isteyen Yıldırım, "Benim gibi mağdurlar, kurumlara yerleşemediği için tarlada ya da geçici işlerde çalışıyor. Devletimiz 2010 KPSS'deki atamalarda usulsüzlük yapanları tespit etmeli. Devlet usulsüzlük yapanlara gereken cezayı versin. Onlardan doğacak boşluklara da bizi yerleştirsin. Tabii yine puanlarımız çerçevesinde, haksızlık yapmadan. Hak neyse o olsun." ifadelerini kullandı.

"Devletimiz gerekeni yapıyor"

Bölgede FETÖ'nün insanların dini duygularını sömürüp başarılı çocukları kendi bünyesine aldığını belirten Yıldırım, ailelerin güvenip, bu kişilere çocuklarını teslim ettiğini anlattı.

Terör örgütünün 15 Temmuz'da devleti ele geçirmek amacıyla darbe girişiminde bulunduğuna işaret eden Yıldırım, "Devlete el koymaya çalışan bu oluşumun sınavda, her kuruma kendi düşüncesinden insanları yerleştirmek amacıyla bu tür yöntemlere başvurdukları da aşikardır." dedi.

FETÖ mensuplarının, devletin silahı, tankı, topu ve uçağıyla birçok kişiyi şehit ettiğini söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Devletimiz gerekeni yapıyor. Günbegün izliyoruz, umarım hak yerini bulur. Bu girişimi kınıyoruz. Hiçbir güç, millet iradesinin üstünde değildir. Devletimizi ve hükümetimizi, partilerimizi ve milli iradeye destek çıkan herkesi halk olarak desteklemeye devam edeceğiz. Örgütün, yurt dışından daha üst akıllarla ülkemize müdahalede bulunup, bizi farklı yeni yöntemlerle sömürmesine izin vermeyeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KPSS Mağduru Tarlada Sulamacılık Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement