KPSS Tercihleri Başladı - Son Dakika
Güncel

KPSS Tercihleri Başladı

KPSS Tercihleri Başladı

Adaylar, yerleştirme ücretlerini, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'ödemeler' alanından kredi kartı /banka kartı ile yatırabilir.

22.06.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adaylar, yerleştirme ücretlerini, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'ödemeler' alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırabilir. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 11 Temmuz mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'ödemeler' alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için ise 11 Temmuz saat 23.59'da sona erecek. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacak.

Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2014/2, 2015/1 ve 2015/2 yerleştirme işlemleri sonucu 2014-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2014-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamıyor.

Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan programlara yönelik tercih yapabilecek. Adaylar, tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapabilecek. Süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacak.

Mezun olunan program ile ilgili nitelik koşulunun karşılanmadığı bir sözleşmeli pozisyona tercihler arasında yer verilmesi ve yerleştirilme halinde ilgili kurum tarafından adayların ataması yapılmaz. Adayların, mağduriyete uğramamaları için tercihlerini internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinin durumlarına uygun olduğundan emin olmaları gerekiyor. Mezun olunan ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih edilen kadro  için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapılan tercih sistem tarafından kabul edilmeyecek.

Tercih kılavuzuna ulaşmak için

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel KPSS Tercihleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement