KPSS Usulsüzlüğü" Polislik Hayalini Elinden Aldı - Son Dakika
Yerel

KPSS Usulsüzlüğü" Polislik Hayalini Elinden Aldı

Polis olma hayaliyle 2010'da girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yeterli puanı alamayan Murat Göçer, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

26.04.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN COŞKUN BOZYEL - Polis olma hayaliyle 2010'da girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yeterli puanı alamayan Murat Göçer, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Elazığ Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu bitiren Göçer, daha sonra çocukluk hayalini gerçekleştirmek için polis olmak istedi.

KPSS'ye hazırlanarak 2010'da sınava giren ve bu süreçte geçinmek için inşaatlarda çalışan Göçer, sınavda istediği puanı elde edemeyince Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışmaya başladı.

Göçer, "KPSS'deki usulsüzlük" operasyonu sonrasında, sınavda mağdur olduğu için Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Göçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polis olmayı çok istediğini ancak 2010 yılında tam puan alanların fazlalığı nedeniyle barajın da yükseldiğini söyledi.

KPSS'ye çok istediği polislik mesleğini yapabilmek için girdiğini belirten Göçer, şöyle devam etti:

"Üniversitenin beden eğitimi öğretmenliği bölümüne girmemdeki sebep zaten yine polis olabilmekti. Girdiğim bu KPSS sınavında polislik müracaatı için 60 puan barajını aşmam gerekiyordu. Sınav sonucunda ben 59,856 puan aldığımı öğrendim. Aradan geçen süreç içerisinde medyadan 2010 yılındaki KPSS sorularının paralel yapı olarak adlandırılan bir oluşum tarafından çalınarak yakınlarına dağıldığını öğrendim. Hakkım yendiği için yeterli puan alamadım. Paralel yapıya yakın olanlar bu sınavdan tam puan aldı."

Göçer, usulsüzlük yapan kişilerin aldığı tam puanların, puanının düşmesine neden olduğunu öne sürdü.

"Eğer böyle olmasaydı matematiksel olarak aldığım puan yükselecek ve polislik için müracaat edebilecektim" diyen Göçer, konuya ilişkin yasal girişimlerde bulunduğunu aktardı.

Suç duyurusunda bulundu

Göçer, yaşananlar sonrasında hakkını aramak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Geçmişe dönük bütün haklarını aramak ve "paralel yapı"yla mücadele etmek için suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Göçer, "2010 yılında KPSS sorularını çalarak haksız başarı sağlayanlar, benim çocukluk umutlarımı, hayallerimi ve geleceğimi çaldı. Hakkımı hukuki anlamda yasal süreç içerisinde sonuna kadar ve herkese karşı arayacağım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KPSS Usulsüzlüğü' Polislik Hayalini Elinden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement