Son dakika Kredi haberleri, Kredi son dakika, son dakika Kredi

Son Dakika Kredi Haberleri

  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti
    10:57 Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti

    Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti olan çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti olmaya devam ediyor. Adıyamanlılar tarafından evlerde hazırlanan çiğ köfte, son yıllarda bu alanda üretim yapan işletmelerin artmasıyla yurdun dört bir yanında tüketilmeye başlandı. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, çiğ köftenin sektör haline geldiğini belirtti. İftar sofralarında sık sık yer alan çiğ köfte, Türkiye'nin tüm illerine gönderilip tüketiciye taze şekilde sunuluyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı
    10:42 CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı sarayının şubat ayı harcamasının geçen yıla göre 3'e katlandığını belirtti. Sarayın harcamalarının artmasına rağmen emekliye kaynak ayrılmadığını vurgulayan Bulut, vatandaşın borç yükünün arttığını ifade etti.

  • Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu
    10:20 Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu

    Türkiye'nin Afrika Açılımı politikasını değerlendiren Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, "Yıllık savunma harcamaları yaklaşık 70-75 milyar dolar olan Afrika Savunma Sanayii pazarına Türkiye'de bir aktör olarak dahil olmuştur" dedi.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz'
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.

  • Mansur Yavaş: Ankara Otonomi esnafının borcunu ödedik
    18:41 Mansur Yavaş: Ankara Otonomi esnafının borcunu ödedik

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Otonomi esnafını ziyaretinde, Çayyolu metrosunun borcunu ödediklerini açıkladı. Yavaş ayrıca Akyurt Fuar Alanı'nın yapılması konusunda yaşanan sorunları anlattı.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir'de ihracat hedeflerini açıkladı
    14:48 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir'de ihracat hedeflerini açıkladı

    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İzmir'de yaptığı açıklamada, geçen yıl rekor bir ihracat rakamıyla 256 milyar dolar mal ihracatı ve 100 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl ise hedeflerinin 267 milyar dolar mal ve 110 milyar dolar hizmet ihracatı yaparak ülkeye 377 milyar dolar döviz kazandırmak olduğunu söyledi. Bakan Bolat, ayrıca Türkiye'nin sanayileşme gelişiminde büyük önem taşıyan organize sanayi bölgelerinin yatırımlarının AK Parti döneminde büyük ilerleme kaydettiğini vurguladı.

  • Malatya İş Dünyası, Kredi ve Finansman Sıkıntısını Gündeme Getirdi
    14:37 Malatya İş Dünyası, Kredi ve Finansman Sıkıntısını Gündeme Getirdi

    Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Malatya'da STK buluşması programlarına katıldıklarını belirterek, burada Malatya iş dünyasının beklentileri ile ilgili dosyayı kendilerine teslim ettiklerini söyledi. Karademir, kredi ve finansman sıkıntısı, kredi oranlarının düşürülmesi ve yerinde dönüşüm için verilen kredi ve hibe desteğinin güncellenmesi taleplerini ilettiklerini ifade etti.

  • Karabük'te Aranan 11 Şüpheli Tutuklandı
    14:06 Karabük'te Aranan 11 Şüpheli Tutuklandı

    Karabük'te çeşitli suçlardan arandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 11 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8-15 Mart'ta haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı. Öte yandan hakkında banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş 8 yıl 9 ay hapis cezası ile yakalama emri bulunan B.Ü. ekiplerce yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

  • Karabük'te çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı, 11 şahıs tutuklandı
    13:50 Karabük'te çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı, 11 şahıs tutuklandı

    Karabük'te yapılan saha çalışmaları sonucunda çeşitli suçlardan araması bulunan 15 kişi yakalanırken, 11 şahıs tutuklandı. Aranan şahıslardan 4'ü serbest bırakıldı. Tutuklanan 10 kişi Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. Ayrıca dolandırıcılık suçundan hapis cezası bulunan bir kişi de yakalanarak cezaevine gönderildi.

  • Tuzla'da Teknolojik Ürün Dolandırıcılığı Operasyonu
    11:30 Tuzla'da Teknolojik Ürün Dolandırıcılığı Operasyonu

    Tuzla'da teknolojik ürün tedarikçisi olduklarını söyleyip vatandaşları dolandıran 2 şüpheli, Pendik'te bir işyerinde cep telefonu satışı yaparken polis tarafından yakalandı. Şüpheliler mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı.

  • Ekonomistler, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi
    10:21 Ekonomistler, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi

    Aylık Ekonomi Söyleşileri programında Prof. Dr. Işın Çelebi ve Dr. Mahfi Eğilmez, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi. Dr. Mahfi Eğilmez, hane halkı tüketim oranının gelirden daha fazla olduğunu belirtirken, Prof. Dr. Işın Çelebi ise üretim ve verimliliğin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, enflasyonla mücadele için farklı yöntemlerin denenebileceği ifade edildi.

  • Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sorunların çözümü için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti
    10:09 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sorunların çözümü için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşmasında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirerek, sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.

  • Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak
    09:09 Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak

    Afyonkarahisar Dazkırı Dokuma ve Konfeksiyon Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, YG-AG elektrik şebekesi yapım işi için ihale düzenleyeceğini duyurdu. İhale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan kredi desteğiyle gerçekleştirilecek ve sadece yerli istekliler katılabilecek. İhale, 2 Nisan Salı günü Ankara'da yapılacak.

  • İmamoğlu, İktidarın Yerine Getirmediği Vaatleri Anımsattı: '10 Ay Geçti, Kaldırın Şu Mülakatı; Bari Bir Yerde Adaletiniz Olsun'
    17 Mar İmamoğlu, İktidarın Yerine Getirmediği Vaatleri Anımsattı: "10 Ay Geçti, Kaldırın Şu Mülakatı; Bari Bir Yerde Adaletiniz Olsun"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe'de katıldığı açılış mitinginde iktidarın vaatlerini hatırlatarak mülakatın kaldırılmasını istedi. İmamoğlu, ayrıca emeklilerin yaşadığı zorlukları ve polislerin sosyal haklarını da eleştirdi.

  • Emekli Vatandaş: '10 Bin Lira Maaşla Ne Yapılır? Çöpten Ekmek Topluyorum'
    17 Mar Emekli Vatandaş: '10 Bin Lira Maaşla Ne Yapılır? Çöpten Ekmek Topluyorum'

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, ziyaret ettiği konteyner kentte kalan bir emekli vatandaşın yaşadığı zorlukları dinledi. Emekli vatandaş, düşük maaşla geçinemediğini ve çöpten ekmek topladığını belirtti. Ağbaba ise emeklilerin durumunun perişan olduğunu ve ekmeğe bile muhtaç hale geldiğini ifade etti.

  • Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı: Fiyat artışı esnaflardan kaynaklı değil
    17 Mar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı: Fiyat artışı esnaflardan kaynaklı değil

    Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, piyasalardaki fiyat artışının esnaflardan kaynaklı olmadığını belirtti. Alan ayrıca, Kayseri'deki esnafa 2 milyar 850 milyon TL kredi kullandırdıklarını ifade etti.

  • Bakan Şimşek: Bakanlıklara personel alımına izin vermiyoruz
    17 Mar Bakan Şimşek: Bakanlıklara personel alımına izin vermiyoruz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşürülmesiyle ilgili vatandaşın fedakarlık yaptığını, bu fedakarlığa kamunun da katılacağını belirterek hiçbir bakanlığa emekli olanların harici personel alınmayacağını söyledi.

  • Diyarbakır Tarım Konseyi İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi
    17 Mar Diyarbakır Tarım Konseyi İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Tarım Konseyi, tarım sektörünü büyütmek ve sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, sektörde faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlar arasında koordinasyon sağlandı ve büyüme stratejileri belirlendi. Konseyin 5 aylık süre içinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi ve tarımda yaşanan sorunların çözümüne katkı sunulduğu ifade edildi.

  • İstanbul'da kentsel dönüşüm kampanyasıyla ilgili merak edilen 8 sorunun yanıtları
    17 Mar İstanbul'da kentsel dönüşüm kampanyasıyla ilgili merak edilen 8 sorunun yanıtları

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamındaki 'Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin merak edilen 8 sorunun yanıtlarını paylaştı. Kampanya kapsamında konut ve iş yeri sahiplerine hibe ve kredi desteği verilecek, kiracılara taşınma desteği sağlanacak. Ödemeler hak sahipleri adına yükleniciye yapılacak ve geri ödemeler 10 yıla kadar vade uygulanarak yapılandırılacak.

  • Merkez Bankası faiz artışı için sinyal vermek zorunda
    17 Mar Merkez Bankası faiz artışı için sinyal vermek zorunda

    Merkez Bankası'nın faiz toplantısında faiz artışı beklenmiyor ancak seçim sonrası faiz artışı için sinyal vermesi gerekiyor. Piyasalardaki paniğin devam etmesi ve döviz talebinin canlılığını koruması, faiz artışının gerekliliğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yıl itibariyle Türkiye ekonomisinin 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştığını belirterek, "Türkiye olarak yine son 21 yıla baktığımızda, ortalama yıllık büyüme hızımız yüzde 5.4 olmuş, dünyadan 1.8 puan daha yüksek büyümüşüz.

  • Çekmeköy-Samandıra Metro Hattı Açışında Konuşan İmamoğlu'ndan İktidara: 'Hükümet, İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi Sizdeydi.
    16 Mar Çekmeköy-Samandıra Metro Hattı Açışında Konuşan İmamoğlu'ndan İktidara: "Hükümet, İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi Sizdeydi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının ilk etabı olan, 4 istasyondan oluşan 6,5 kilometrelik Çekmeköy- Samandıra metro hattını, CHP lideri Özgür Özel'in de katıldığı bir törenle açtı. “2017’nin başında sözleşmesi imzalanmış olan bu projeyi, sadece 8-9 ay sonra niye durdurdunuz” sorusunu yönelten İmamoğlu, “16 milyon İstanbullu, bunun sebebini bilmek zorundadır. Bir metro projesinin durdurulması, normal bir şey değil. İzah edilmesi, sorgulanması gereken konudur. 5 yılda, 10 metro hattı yaptık biz; bir tanesine bir gün bile ‘stop’ demedik. 5 yıl boyunca hepsine tam yol ileri dedik. Hiç durdurmadık. Ama onlar, hükümet kendilerinde… Hani diyor ya, ‘Hükümet bizde, yerel yönetim bizde olursa hizmet gelir.’ Hükümet kendilerinde, ilçe belediyeleri kendilerinde, Büyükşehir Belediyesi kendilerinde, ama stop ettiniz 10 metronun hepsini” dedi.

  • CHP Milletvekili Karabat, kredi kartı faizlerinin artırılmasını eleştirdi
    16 Mar CHP Milletvekili Karabat, kredi kartı faizlerinin artırılmasını eleştirdi

    CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesabı faizlerinin artırılmasını eleştirerek, bu uygulamaların vatandaşları daha da zor duruma düşüreceğini ve toplumsal sorunların artacağını belirtti. Karabat, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirerek, acı reçeteyi vatandaşa kesenlerin öncelikle kendilerine bakması gerektiğini vurguladı.

  • Instagram, Reels için Spins özelliğini test ediyor
    16 Mar Instagram, Reels için Spins özelliğini test ediyor

    Instagram, TikTok alternatifi Reels için yeni bir özellik olan Spins'i test etmeye başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, başka bir kişinin Reels videosunu, metni veya sesi değiştirerek yayınlayabilecek. Böylece trend videolar daha geniş bir kitleye yayılacak ve kullanıcılar arasında iş birliği geliştirilecek.

  • Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı
    16 Mar Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

    Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler gelecek hafta Fed'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

  • Vahap Seçer, Gülnar Halkı ile İftar Yaptı
    16 Mar Vahap Seçer, Gülnar Halkı ile İftar Yaptı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, ‘Gülnar İlçesi Sipahili Paket Atık Su Arıtma Tesisi Temel Atma ve Gülnar Tarımsal Dağıtım Töreni’ne katıldı. Başkan Seçer, daha sonra da Gülnarlılarla birlikte iftar yaptı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar'da Paket Atık Su Arıtma Tesisi'nin Temel Atma Töreninde Konuştu
    16 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar'da Paket Atık Su Arıtma Tesisi'nin Temel Atma Töreninde Konuştu

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar ilçesinde Sipahili Paket Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde konuştu. Tesisin toplam maliyeti 98 milyon 238 bin lira olacak ve 240 günde tamamlanması planlanıyor. Başkan Seçer, tesisin bölgenin kanalizasyon ve atık su ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Ayrıca Başkan Seçer, Gülnar'a sosyal yaşam merkezi yapacaklarını ve tarımsal desteklerin devam edeceğini söyledi.

  • Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Değiştirildi
    16 Mar Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Değiştirildi

    Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları hakkındaki 2020/16 sayılı Tebliğin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan '131' ibaresi '189' şeklinde değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 4'üncü maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklik çerçevesinde hesaplanan oranlar 16/3/2024 ile 31/3/2024 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Merkez Bankası tarafından ilan edilerek uygulanacaktır.

  • Plodsi Akıllı Plaka: Sürücülere Zaman ve İşlem Kolaylığı Sağlıyor
    16 Mar Plodsi Akıllı Plaka: Sürücülere Zaman ve İşlem Kolaylığı Sağlıyor

    Plodsi, sürücülere zaman ve işlem kolaylığı sağlayan, Türkiye'nin ilk ve tek plakadan ödeme sistemi olan 'Plodsi Akıllı Plaka' uygulamasını kullanıma sundu. Bu yenilikçi uygulama sayesinde sürücüler, araç plakalarını bir kredi kartı veya dijital cüzdanları ile eşleştirerek, akaryakıt istasyonlarında plakadan ödeme, otomatik otopark geçişleri, hızlı ve güvenli yıkama hizmeti, sigorta ve kasko işlemleri, servis ve bakım randevuları, lastik değişimi ve yol yardımı, ve vale park hizmeti gibi birçok işlemi tek bir platform üzerinden kolayca gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca, uygulama kullanıcılarına zaman tasarrufu, hızlı ve kolay ödeme imkanı, güvenli alışveriş, özel indirimler ve kampanyalara erişim gibi avantajlar da sunuyor.

  • Kredi kartından nakit avans çekim faizi yüzde 5'e yükseldi
    16 Mar Kredi kartından nakit avans çekim faizi yüzde 5'e yükseldi

    Kredi kartından nakit avans çekiminde faiz oranı 4,42'den yüzde 5 yükseldi. Kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5 oldu.

  • Özel Burdur'da: 'Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek'
    15 Mar Özel Burdur'da: "Salda'nın Felaketi Olan Kurum'un İstanbul'un da Felaketi Olmasına 16 Milyon İstanbullu İzin Vermeyecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Salda Gölü'nün gizemli, önemli bir doğa harikası olduğunu vurgulayarak, "Salda Gölü’nü AKP zihniyetinin ne hale getirdiğini hep birlikte izledik. Millet bahçesi yapma hayaliyle o kıymetli sahili önce iş makinalarına ezdirdiler, ardından ihaleyle şirkete verdiler... İliç’in felaketi olan Murat Kurum, maalesef Salda’nın felaketi oldu. Onun İstanbul’un felaketi olmasına 16 milyon İstanbullu 31 Mart’ta izin vermeyecek" dedi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 417 Bin Liraya Çıktı
    15 Mar Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 417 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 417 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 408 bin lira, en yüksek 2 milyon 422 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,4 artışla 2 milyon 417 bin lira olarak belirlendi. KMKTP'de altın işlem hacmi 8 milyar 486 milyon 121 bin 663,54 lira, işlem miktarı ise 3.640,74 kilogram oldu. Tüm metallerde toplam işlem hacmi ise 8 milyar 497 milyon 788 bin 940,78 lira düzeyinde gerçekleşti. Bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında VakıfBank, Yapı ve Kredi Bankası, DenizBank, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Uğuras Kıymetli Madenler bulunuyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Küçük Sanayi Sitesi'nin alt yapısının tamamlanacağını müjdeledi
    15 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Küçük Sanayi Sitesi'nin alt yapısının tamamlanacağını müjdeledi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kooperatif yönetimi tarafından bugüne kadar yapılamayan Küçük Sanayi Sitesi'nin (KSS) alt yapısının tamamlanacağını ve iş yerlerinin iskanının verileceğini müjdeledi.

  • Sivas'ta düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 3 zanlı tutuklandı
    15 Mar Sivas'ta düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 3 zanlı tutuklandı

    Sivas merkezli 4 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 7 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleriyle 500 bin lira dolandıran şüpheliler, Mersin, Adana ve Batman'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

  • Sivas'ta Forex Dolandırıcıları Tutuklandı
    15 Mar Sivas'ta Forex Dolandırıcıları Tutuklandı

    Sivas'ta Forex yatırımı vaadiyle bir kişiyi 236 bin lira dolandıran 7 şüpheliden 3'ü tutuklanarak ceza evine gönderildi. Dolandırıcılıktan elde ettikleri paralarla lüks bir yaşam süren şahısların 6 şahsı daha yaklaşık 500 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın son ihracıyla uluslararası sermaye piyasalarından 5,2 milyar dolar finansman sağlandı
    15 Mar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın son ihracıyla uluslararası sermaye piyasalarından 5,2 milyar dolar finansman sağlandı

    Son dönemde Türkiye'nin yurt dışı borçlanma ihalelerine yönelik artan ilgi devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanlığının son ihracıyla bu yıl uluslararası sermaye piyasalarından yaklaşık 5,2 milyar dolar tutarında finansman sağlandı. Tahvil ihracına katılan yatırımcılar arasında Batı kökenli sermayenin Türkiye'ye gelmesi noktasında önemli bir sinyal olarak görülmesi gerektiği belirtiliyor.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'da üniversite öğrencileriyle iftarda buluştu
    15 Mar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'da üniversite öğrencileriyle iftarda buluştu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya geldi. Karaaslan, öğrencilerle sohbet ederek, idarecilerden yurt ve öğrenciler ile ilgili bilgi aldı. İftar programına 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek ve Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da katıldı.

  • İstanbul Ticaret Odası Başkanı: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye olan güvenlerini artırıyor
    15 Mar İstanbul Ticaret Odası Başkanı: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye olan güvenlerini artırıyor

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yabancı yatırımcıların Türkiye'nin dezenflasyon programına olan inancının seçimlerin ardından daha da pekişeceğini ve kredi derecelendirme kuruluşlarından not artışlarının geleceğini belirtti. Avdagiç ayrıca, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede tarihi bir dönüm noktasından geçtiğini ve cari açıktaki düşüş eğiliminin devam edeceğini söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Türkiye-İngiltere serbest ticaret anlaşması güncelleme müzakereleri başlıyor
    15 Mar Ticaret Bakanı: Türkiye-İngiltere serbest ticaret anlaşması güncelleme müzakereleri başlıyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki serbest ticaret anlaşmasının güncelleme müzakerelerinin 10 Haziran'da başlayacağını açıkladı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yeni alanlarda iş birliği yapılması hedefleniyor.

  • Adana'da Alıkonulan Kişilerin Banka Hesabından Tehdit ile Kredi Çeken Şüpheliler Tutuklandı
    15 Mar Adana'da Alıkonulan Kişilerin Banka Hesabından Tehdit ile Kredi Çeken Şüpheliler Tutuklandı

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde alıkoydukları 2 kişinin banka hesabından tehditle 200 bin lira kredi çeken 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

  • Konut Kredisi Hacmi Reel Bazda Keskin Bir Şekilde Düştü
    15 Mar Konut Kredisi Hacmi Reel Bazda Keskin Bir Şekilde Düştü

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, konut satışlarının artmasına rağmen ipotekli satışlarda gerileme olduğunu belirterek, konut kredisi tutarının Mart 2024 itibarıyla keskin bir şekilde düştüğünü söyledi. Ateş, konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ve konut fiyatlarının artması nedeniyle ev sahibi olmanın orta gelirli için imkansız hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuta erişimin 2026'da kolaylaşacağı yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    15 Mar BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,21 yükselişle 8.901,86 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 18,34 puan ve yüzde 0,21 değer kazanarak 8.901,86 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,09 ve holding endeksi yüzde 0,20 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,31 ile turizm olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,82 ile bilişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de tüketici ve üretici enflasyonlarının beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine öngörülenden daha geç başlayabileceği endişesiyle risk iştahının güç kaybettiğini ifade etti. Bugün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ve özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi, kapasite kullanımı, New York Fed imalat sanayi endeksi ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 seviyelerinin direnç, 8.800 ve 8.700 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

  • İTO Başkanı: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye olan inancını seçimlerden sonra daha da pekiştirecek
    15 Mar İTO Başkanı: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye olan inancını seçimlerden sonra daha da pekiştirecek

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yabancı yatırımcıların Türkiye'nin dezenflasyon programına olan inancının seçimlerin ardından daha da pekişeceğini ve not artışlarının geleceğini söyledi. Avdagiç ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın İstanbul'da hayata geçirdiği projeleri Türkiye genelinde uyguladığını belirtti.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yatay başladı
    15 Mar VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yatay başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay bir seyirle 9.869,25 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarında risk iştahının güç kaybetmesiyle ilgili endişelerin devam ettiğini belirtti.

  • ABD'de Enflasyon Verileri Fed'in Faiz İndirimlerini Geciktirebilir
    15 Mar ABD'de Enflasyon Verileri Fed'in Faiz İndirimlerini Geciktirebilir

    ABD'de tüketici ve üretici enflasyonlarının beklentilerin üzerinde gelmesi, Fed'in faiz indirimlerine başlama ihtimalini zayıflattı. Küresel piyasalarda risk iştahı azalırken, para politikalarına yönelik belirsizlikler artıyor. Fed'in faiz kararı ve Powell'ın açıklamaları yakından takip edilecek.

  • İBB Başkan adayı Kurum, canlı yayında soruları yanıtladı Açıklaması
    15 Mar İBB Başkan adayı Kurum, canlı yayında soruları yanıtladı Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, 31 Mart akşamı biz kazanacağız. Tüm İstanbullu hemşehrilerimizle Saraçhane'ye yürüyeceğiz.

  • Saadet Partili adaydan SMA hastalarına umut olacak proje
    14 Mar Saadet Partili adaydan SMA hastalarına umut olacak proje

    Saadet Partisi'nden Esenyurt Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Faruk Ertekin, SMA başta olmak üzere elektronik ortamda yardımlaşma usulüyle "çare olunabilecek" durumlar için projesini anlattı. Ertekin, "Dubai'deki bir hastane ile iş birliğine gitmek gibi bir niyetim var. Bir uygulama geliştirdik. Online olarak insanlar sadaka ve zekatlarını verebilecek. Bu şekilde şeffaf bir şekilde belediyemizin hastane ile iş birliğini bilerek, hem güvenli hem de daha pratik bir çalışma yapacağız." ifadelerini kullandı.

  • AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: 'İhracatın, istihdamın artması şehir adına da önemli'
    14 Mar AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: "İhracatın, istihdamın artması şehir adına da önemli"

    AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Şubat ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 21 milyar dolarla rekor kırdığını gördük. Bu da bizi gerçekten ziyadesiyle mutlu etti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Uygun Fiyatlı Et Satışı Yapıyor
    14 Mar Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Uygun Fiyatlı Et Satışı Yapıyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca sürecek uygun fiyatlı et satış uygulamasına Başkentliler yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Üçüncü gününde toplam 5 ton 279 kilogram et satıldı.

  • Yücel: 'Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı'
    14 Mar Yücel: "Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı"

    CHP Sözcüsü Yücel, "Dolmayan meydanlar, tutmayan projeler, anketler Erdoğan'ın ayarını iyice bozdu. Geçenlerde çıktı bu son seçimim’ dedi. Erdoğan bundan önce de benzer açıklamalar yapmıştı. Duygu sömürüsü yapacağına ekonomiyi düzelt, sığınmacı sorununu çöz, gençlere istihdam alanı aç. Siyasi ömrünü tamamladın. Bu son seçimin. 17 gün sonra, 2019’da halkımızın CHP’li belediye başkanlarına yönelttiği teveccühün daha büyüğü yaşanacak” dedi.

  • AK Parti Samsun Milletvekilleri Havza'da ziyaretler gerçekleştirdi
    14 Mar AK Parti Samsun Milletvekilleri Havza'da ziyaretler gerçekleştirdi

    AK Parti Samsun Milletvekilleri Mehmet Muş ve Ersan Aksu, Havza'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muş ve Aksu, Havza İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ettikten sonra Havza Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası'na giderek istişarelerde bulundu. Ziyaretlerde Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı ve Cumhur İttifakı Havza Belediye Başkan adayı Murat İkiz de hazır bulundu.

  • Altın Fiyatları Düşüşe Geçti
    14 Mar Altın Fiyatları Düşüşe Geçti

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 408 bin liraya indi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 220 bin lirayı, en yüksek 2 milyon 415 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yaklaşık yüzde 0,1 azalışla 2 milyon 408 bin lira oldu. Standart altının kilogram fiyatı dün günü 2 milyon 410 bin liradan tamamlamıştı. KMKTP'de altında toplam işlem hacmi 5 milyar 873 milyon 359 bin 891,08 lira, işlem miktarı ise 2.537,35 kilogram oldu. Tüm metallerde toplam işlem hacmi ise 5 milyar 879 milyon 617 bin 838,91 lira düzeyinde gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Yapı ve Kredi Bankası ile NMGlobal Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

  • Samsun'da 17 yıl hapis cezası bulunan kişi jandarma tarafından yakalandı
    14 Mar Samsun'da 17 yıl hapis cezası bulunan kişi jandarma tarafından yakalandı

    Samsun'un Terme ilçesinde yapılan ortak çalışma sonucunda, 5 ayrı suçtan toplam 17 yıl 6 ay hapis cezası bulunan ve 3 yıldır aranan bir kişi jandarma tarafından yakalandı. Y.K. tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İpotekli konut satışları Şubat ayında yüzde 49,1 azaldı
    14 Mar İpotekli konut satışları Şubat ayında yüzde 49,1 azaldı

    İpotekli konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,1 azaldı. Konut kredilerine getirilen kısıtlamalar ve kira artış oranı sınırının devam etmesi yatırım amaçlı konut alımının düşmesine etki eden nedenler olarak görülüyor. Yabancılara konut satışı da yüzde 2 seviyelerine geriledi. İpotekli satışlardaki düşüş ve yabancılara konut satışının azalması sonucu konut sektöründe durağanlık olduğu gözlendi.

  • Kastamonu'da Orman Üretimi ve Hayvancılık Teşvikleriyle Artıyor
    14 Mar Kastamonu'da Orman Üretimi ve Hayvancılık Teşvikleriyle Artıyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı, Kastamonu'da orman köylüsüne 3 milyar lira istihkak ödemesi yaparken, 45 milyon lira kredi desteği sağladı. Orman köylüleri, aldıkları desteklerle üretimlerini ve gelirlerini arttırıyor. Ayrıca, hayvancılık yapmak için imkanı olmayan aileler de faizsiz Orköy kredileriyle hayvancılığa başladı.

  • Ankara'da dolandırıcılık suçundan hükümlü yakalandı
    14 Mar Ankara'da dolandırıcılık suçundan hükümlü yakalandı

    Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçundan 18 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan firari hükümlüyü Keçiören ilçesinde yakaladı. Y.Y. adlı şahıs, adli işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

  • Manisalı gençler Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi gösterdi
    14 Mar Manisalı gençler Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi gösterdi

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Manisa'da düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliğine Manisalı gençler büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte gençler, destek, hibe, burs, fon, kredi gibi teşvik unsurları hakkında bilgi alabilme fırsatı buldu. Ayrıca gençlerin başarılı projeleri de tanıtıldı ve geleceklerini planlarken devletin sunduğu imkanlar hakkında bilgilendirildi.

  • Manisa'da Gençlere Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Etkinliği Başladı
    14 Mar Manisa'da Gençlere Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Etkinliği Başladı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri etkinliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde başladı. Fuarda, 40'tan fazla kurum ve kuruluş gençlere destekler hakkında bilgi verirken, gençlerin eğitim, staj, kariyer ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmaları amaçlanıyor. Ayrıca, AA standını ziyaret eden katılımcılar Ajansın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

  • Balıkesir'de Emniyet Ekipleri Tarafından Yapılan Denetimlerde 5 Aranan Şahıs ve 54 Araça Para Cezası Kesildi
    14 Mar Balıkesir'de Emniyet Ekipleri Tarafından Yapılan Denetimlerde 5 Aranan Şahıs ve 54 Araça Para Cezası Kesildi

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen asayiş, trafik ve huzur denetimlerinde 5 aranan şahıs ve 54 araca toplamda 185 bin TL para cezası kesildi. Denetimlerde ayrıca uyuşturucu madde ve diğer suçlarla ilgili olarak da adli işlem yapıldı. Trafik denetimlerinde ise 969 araç kontrol edildi ve 54 araç sürücüsüne toplamda 185 bin 475 TL para cezası uygulandı.

  • Kırıkkale'de Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu
    14 Mar Kırıkkale'de Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu

    Kırıkkale'de yapılan internet üzerindeki çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı bahis, dolandırıcılık, siber saldırı gibi suçlara yönelik operasyonlar düzenliyor. Siber polisler, sosyal medya hesaplarını kullanarak suç işleyenleri tespit ediyor ve adli işlem başlatıyor.

  • Kırıkkale'de Polis Ekipleri 3 Siber Suç İşlemi Başlattı
    14 Mar Kırıkkale'de Polis Ekipleri 3 Siber Suç İşlemi Başlattı

    Kırıkkale'de, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri son bir haftada 113 kullanıcıyı tespit ederek, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemini engelleme ve banka/kredi kartı kötüye kullanma gibi suçlarla ilgili işlem başlattı. 3 zanlı gözaltına alındı ve 70 vatandaş SİBERAY Projesi kapsamında bilgilendirildi.

  • CHP Milletvekili Gürer, Niğde'deki Hayvan Pazarını Ziyaret Etti
    14 Mar CHP Milletvekili Gürer, Niğde'deki Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de kurulan hayvan pazarını ziyaret ederek besicilerin sorunlarını dinledi. Besiciler, yüksek maliyetler ve düşük fiyatlar nedeniyle hayvancılık yapmanın zorlaştığını belirtti. Ayrıca, yem fiyatlarındaki artış, desteklerin yetersizliği ve ithalatın küçük besicileri olumsuz etkilediği ifade edildi.

  • Aydın'daki üniversite öğrencileri 'Ramazan Köşesi' oluşturdu
    14 Mar Aydın'daki üniversite öğrencileri 'Ramazan Köşesi' oluşturdu

    Aydın'ın Nazilli ilçesindeki Gevherhan Sultan Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, Ramazan ayını anlamlı kılmak için yurt içerisinde 'Ramazan Köşesi' oluşturdu. Gençler, yurtta bir araya gelerek bu mübarek ayı anlamlı kılmak için bir Ramazan Köşesi hazırladı.

  • Tüketicilerin En Çok Şikayet Ettiği Konular Açıklandı
    14 Mar Tüketicilerin En Çok Şikayet Ettiği Konular Açıklandı

    Tüketiciler en çok online alışverişlerde yaşanan sorunlar nedeniyle şikayette bulunurken, bunu GSM ve internet abonelikleri, özel okul fiyatları ve mobilya siparişlerinde yaşanan sorunlar izliyor.

  • Adana'da bahis kuponu üzerinden dolandırıcılık suçundan 3 sanığa hapis cezası
    14 Mar Adana'da bahis kuponu üzerinden dolandırıcılık suçundan 3 sanığa hapis cezası

    Adana'da bahis kuponu üzerinden yüksek kazanç vaadiyle sosyal medyada tanıştıkları bir kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 3 sanığa 7 yıl 6'şar ay hapis ve 9 bin 540'ar lira adli para cezası verildi. Sanıkların, sahte sosyal medya hesabı üzerinden müştekiye yüksek kazanç elde etme vaadinde bulundukları belirtildi. Mahkeme heyeti, sanıkları suçlu buldu ve cezalandırdı.

  • CHP Hatay'da deprem sonrası iyileşme projelerini açıkladı
    14 Mar CHP Hatay'da deprem sonrası iyileşme projelerini açıkladı

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay'da düzenlediği proje tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve ilçe belediye başkan adayları, deprem sonrası kentin iyileşme sürecini hızlandıracak projelerini açıkladı.

  • Çukurova'da Modern Sulama Yöntemlerine Geçiş Şart
    14 Mar Çukurova'da Modern Sulama Yöntemlerine Geçiş Şart

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarımda verimliliği artırmak ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak için çiftçilerin vahşi sulama yöntemlerini bırakarak, damlama sulama ve yağmurlama gibi modern sulama yöntemlerine geçiş yapmaları gerektiğini belirtti. Doğan, çiftçilere faizsiz kredi ve hibe desteği sağlanması çağrısında bulundu ve modern sulama sistemlerine geçişin sürdürülebilir tarım için önemli olduğunu vurguladı.

  • Küresel piyasalar karışık seyrediyor
    14 Mar Küresel piyasalar karışık seyrediyor

    Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin belirsizlikler devam ederken, bugün gözler ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine çevrildi. Analistler, ÜFE'nin enflasyon verilerini destekleyip desteklemeyeceğini ve Fed'in gelecek adımlarına yönelik ipuçları verebileceğini belirtiyor.

  • Cevdet Yılmaz: Son 20 yılda 13 milyon ilave istihdam oluşturduk
    13 Mar Cevdet Yılmaz: Son 20 yılda 13 milyon ilave istihdam oluşturduk

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2004 ve 2005 yıllarında Türkiye'nin istihdamının 19 milyon olduğunu, bugün ise bu rakamın 32 milyonu aştığını belirtti. Yılmaz, üniversitelere verilen önemi vurgulayarak, genç nüfusu geleceğe daha güçlü hazırladıklarını ifade etti. Ayrıca, gençlere yönelik teşviklerle istihdamı kolaylaştırdıklarını ve kendi işini kuran gençlere destek verdiklerini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de iftar programında konuştu Açıklaması
    13 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de iftar programında konuştu Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Diğer partiler, diğer birtakım genel başkanlar çok şeyler söylüyorlar.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Emeklilerin Durumunu Eleştirdi
    13 Mar Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Emeklilerin Durumunu Eleştirdi

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ordu'da yaptığı konuşmada emeklilerin düşük maaşlarını eleştirerek, Türkiye'deki yoksulluk ve açlık sınırı sorununa dikkat çekti. Erbakan, adaletli paylaşımın milli görüşün temel gereği olduğunu vurguladı ve emeklilerin yaşadığı zorlukları anlattı. Ayrıca, banka borçlarının artışına ve faiz ekonomisine değindi ve mutabakat metninde yer alan önerilerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Fatih Erbakan: 'İlk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacaklar'
    13 Mar Fatih Erbakan: "İlk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacaklar"

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "1 Nisan'dan itibaren birbirinden temiz ve dürüst, ahlakıyla, tevazusuyla, aile hayatıyla her bakımdan örnek belediye başkanlarımız inşallah görevine başlayacak ve ilk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur'...

  • Neden Türkiye'nin kredi notunu yükselttiler? Fitch Ratings'ten Merkez Bankası açıklaması: Yanıldığımızı kanıtladılar
    13 Mar Neden Türkiye'nin kredi notunu yükselttiler? Fitch Ratings'ten Merkez Bankası açıklaması: Yanıldığımızı kanıtladılar

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, geçen hafta Türkiye'nin kredi notunun neden 'B'den 'B+'ya ve not görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çıkarıldığını açıkladı. Morales, "Seçim nedeniyle TCMB manevra alanının kısıtlanacağını düşünerek faizin yüzde 35 seviyesinde kalacağını düşünmüştük. Ancak açıkça yanıldığımız kanıtlandı ve TCMB yılın başında yüzde 45 faiz oranına ulaşan bir sıkılaşmayla daha iddialı oldu" dedi.

  • BIST 100 Endeksi 158,80 Puan Azalarak 8.910,23 Puandan Kapandı
    13 Mar BIST 100 Endeksi 158,80 Puan Azalarak 8.910,23 Puandan Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 158,80 puan azalarak 8.910,23 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.910,23, en yüksek 9.091,85 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,75 azalışla 8.910,23 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2 bin 174 dolar olarak belirlendi. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 83,1 dolardan işlem görüyor.

  • Konya'da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 33 şüpheli tutuklandı
    13 Mar Konya'da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 33 şüpheli tutuklandı

    Konya merkezli 14 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 41 şüpheliden 33'ü tutuklandı. Şüphelilerin, kendilerini kamu görevlisi, banka, sigorta şirketi ve kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtarak 30 vatandaşı 3 milyon 400 bin lira dolandırdığı belirtildi. Operasyonda çok sayıda cep telefonu, sim kart, bilgisayar, kişisel verilerin bulunduğu dijital veri ve dokümanlar, 50 bin dolar ve 28 bin lira ele geçirildi.

Advertisement