Kredi Kartına Limit 'Simitçi'ye Takıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kredi Kartına Limit 'Simitçi'ye Takıldı

Kredi Kartına Limit \'Simitçi\'ye Takıldı

Kredi kartlarına tek limit uygulamasının ertelenmesinde simitçi, boyacı gibi meslek gruplarının gelirleri rol oynamış.

02.07.2012 12:04  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de milyonlarca kredi kartı kullanıcısının merakla beklediği kredi kartlarına tek limit getirilmesine ilişkin düzenlemenin, 'simitçilere' takıldığı ortaya çıktı. Star'ın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın talimatı üzerine harekete geçen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarına tek limit getirilmesine ilişkin projenin teknik ve hukuki alt yapısını büyük ölçüde tamamladı. Ancak, yapılan çalışmalar sırasında simitçi, ayakkabı boyacısı gibi düzenli geliri olmayan meslek gruplarının gelirlerinin 'nasıl kontrol edileceği' konusunda bir türlü çözüm bulunamadı. Bunun üzerine, kredi kartlarına tek limit getirilmesine ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesi bir süre ertelendi.

BKM'YE GÖREV VERİLDİ

BDDK, 'simitçi', 'ayakkabı boyacısı' gibi meslek gruplarındaki tüketicilerin gelirini kontrol edecek bir formül bulamayınca, topu Bankalararası Kart Merkezi'ne (BKM) attı. BDDK'nın talebi üzerine harekete geçen BKM, gelirini belgelemeyen tüketiciler için çalışma başlattı. BKM'nin oluşturduğu ekibin, şimdi bu grupların gelirlerini belgeleyecek bir sistem üzerinde çalıştığı öğrenildi. Üzerinde durulan formülün ise gelirini belgelemeyen tüketicilere asgari ücret düzeyinde veya asgari ücretin iki katı tutarında limit verilmesi yönünde olduğu bildirildi. Kredi kartlarına tek limit getirilmesine ilişkin yapılan tüm çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması ve projenin de gelecek yıldan itibaren hayata geçirilmesi planlanıyor. Sistemin uygulamaya konulması ile birlikte her tüketiciye gelirinin iki veya üç katı oranında kredi kartı limiti verilecek.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Tüketici, kendisine tanınan limitin tamamını tek bir kart ile kullanabilecek. veya söz konusu limit, 3-5 kredi kartına bölünebilecek. Kart limitleri, ortak havuz aracılığı ile tüm bankalar tarafından görülebilecek.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Kredi Kartına Limit 'Simitçi'ye Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement